beküldve: 2009-11-16 00:17:43
(#751) Válasz MangaFan Webbolt (#750) üzenetére
vadooc
[ Megszállott ]
Nincs szó "rossz" fogyásról, hanem "rosszabb" fogyásról.


de én meg pont arról beszélek hogy meghozta e a várt fogyást vagy sem. nem arról hogy x meg y címnél rosszabbul megy mert a másik híresebb, nagyobb a hype stb... a kiadóknál van egy bizonyos elvárás a címeknél. és azt teljesíti e vagy sem. szerintem a Kenshin jóval az elvárt alatt teljesít. (sajnos)

a DN meg persze hogy jobban megy most mert fel van kapva, de 2 év múlva már nehezebb lesz eladni. ugyanúgy mint pl az Inuyasha esetében. régebben amikor hypolták (mint most a DN-t) hegyekbe lehetett eladni az angol köteteket, de ma már a kutya se veszi meg... (és ez meg fog történni a Naruto és a Bleach esetében is hiszen azok is úgymond "divat" cuccok) persze maradnak olyanok akik megveszik, de a nagy tömeg le fog morzsolódni hiszen újabb és újabb "divat" jön majd be. ezt azért már most is lehet látni hiszen pont ezen a fórumon árulják hegyekbe a narutot vagy éppen a nanat, azért mert az új kiadványokat akarják megvenni vagy cserélni. megvették mert "nagy szám" volt, most meg az újabb "nagy szám" kell nekik. de ezt nem csak a mangafan kiadványoknál lehet látni, hanem más kiadóknál is.
pár évvel ezelőtt egy Berserk vagy Angyalok menedéke is jobban teljesítene mint most. ezt nem arra értem hogy most nagyobb a kínálat, hanem arra hogy akkor sokkal jobban fel volt kapva mint most.

félreértés elkerülése végett: nem a DN-t szidom (vagy más kiadványt), hanem csak azt mondom hogy egy felkapott cucc ugyanúgy lecseng, mint az összes többi divatcucc. ez nem azt jelenti hogy ettől értéktelenebb lenne, vagy hogy rossz.

 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~