beküldve: 2009-11-25 17:24:37
(#213)
Rumoris
[ Rászokóban ]
Szóval... Én sem fórumozhatok nagyon gyakran, de... VAN egy jó ok, amiért az emberek MINDENHOL így tekintenek a mangákra és a japán rajzstílusra. Ugyebár madarat tolláról, embert barátjáról, japán dolgot rajongójáról.

Szerény véleményem pedig az, hogy amíg a fanok (fő rinyálók, fő fő mindenesek) úgy viselkednek mint most. Azaz degenerált kulturálatlan ember módjára a mangák soha nem lesznek többek "baromságnál". Anime fan vagy. Oké. De ettől még nem kell kitűnnöd a tömegből és megmutatnod, hogy AZ vagy. Ez igaz a yaoi fanokra. Tényleg nem ellenzem, mert mindenki azt csinál, amit akar. De kulturáltan, csendben!

Ez pedig főként a lányokra vonatkozik mivel nálunk ők hajlanak legjobban a túlzásokra. Gondolkodjatok. Ne legyen az, mint amerikában, hogy a fanok viselkedése miatt az értelmes emberek szerint mangák rosszak, gonoszak és gyerekesek. (épp ezért pl. lehetetlen manga stílusú illusztrációval könyveket eladni)

Ahhoz, hogy TÖBB ember vegyen mangákat és ismerje őket, tényleg csak annyi kell, hogy, a fanok visszavegyenek a hangjukból és ne úgy nézzenek ki, mint egy diliházból szökött sötét/rózsaszín illatos felhőcske. Persze ettől még az alap tévhit, hogy minden manga pornó és nagyszemű, nagy mellű lányok rohangálnak benne nem fog eltűnni

Az átlag ember szívesebben vesz olyan könyvet, aminek normális fanbázisa van. (na meg ugye a könyvesboltokban a reklám sem árt)

 
Ike Ike Don Don!