beküldve: 2009-12-07 16:35:21
(#18) Válasz Cchan (#14) üzenetére
alister
[ True mangafan ]

Még jó, hogy nem Def Nót-ként volt flírva.

Előrebocsájtom, hogy igyekszem cizellált maradni, de nem biztos, hogy menni fog, okokat lásd alant.

Általános nyavalygás:
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Cchannak címzett nyavalygás:
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Gyürkőzzünk neki még egyszer:

A Death Note-ot azért nem írják Def Nót-nak, mert azt eleve nem is kell átírni, mert eredetileg is angol, azaz latin betűs szó. Ahol kell, lefordították halállistának, ami találó mivoltáról és helyességéről már futottunk pár kört (és jobbat senkinek sem sikerült találnia). A NyaConon azért láttad úgy a hirdetést, mert magyarra úgy kell helyesen átírni a szerzők (ál)nevét (is). Hogy bizonyos japán kiadók az élő fába is belekötnek, még nem jelenti azt, hogy a szerződéses kötelezettségeken kívül is ragaszkodni kell a hülyeségeikhez.


Shin:

Az olyanok, hogy "ez vagy az jobb", ki fogják verni a biztosítékot. A "szerintem ez jobb" vagy a "nekem az jobban tetszik" az már jobb, csak az meg nem objektív, ugye. Hogy melyik a helyes, az objektív megítélhető, lásd MHSz (ami nem a lehető legjobb, de ettől még ez van).
Nyilván meghatározó, hogy valaki a klasszikus vagy az internetes szubkultúrák felől érkezve találkozott először a témával: az utóbbi vért hány a Szaszukétől, az előbbi pedig igénytelennek tartja a ninjutsu-t és társait (és mondjuk még a szubkultúrások közül is kevesen írják a szamurájt samurai-nak, pedig ha következetesek lennének...

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

 
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-12-07 16:35:57