beküldve: 2009-12-30 12:06:42
(#567)
Yaven
[ True mangafan ]
Tegnap kezdtem el nézni a Gantz c. animét és 2 epizód után abba is hagytam. Iszonyat jó az egész (rajzolás, karakterek, történet); végig feszülten figyeltem az eseményeket, csakhogy roppant nyomasztó volt.
A Light-szerű főszereplő-féleség már kezdettől fogva irritált, de ezt pozitív dolognak tekintettem; sosem árt, ha egy szereplő erős érzelmeket vált ki a nézőből.
Na de hogy egy embert kivéve mindenki nemtörődöm és a velejéig romlott, az már kicsit sok volt. Az elején például a metrós jelenetnél kifejezetten tetszett, hogy mindenki valósághűen gyáva és öntelt volt, de aztán a készítők eltúlozták a dolgokat; sokszor öncélúan (ill. gondolom ez tetszik a kiszemelt felnőtt férfi célközönségnek) raktak bele erőszakot minden jelenetbe.
Összességében ez egy nagyon jó alkotás, csak kérdés, hogy van-e értelme nézni, mert azon túl, hogy a világ brutális oldalát mutatja; nem sok mindenről szól. Valaki aki már látta végig tudna esetleg hozzászólni?

Lelki egyensúlyom helyreállítása végett aztán tegnap éjszaka még megnéztem 12 résznyi Lovely Complexet is. Kellemesen könnyed, vicces anime, ami csigalassúságban halad, mégis élvezthető. A kedvencem ugyan sosem lesz, de az unalom elűzésére tökéletesen alkalmas.