beküldve: 2009-12-30 15:01:33
(#1289)
Horsee
[ Megszállott ]
Na, akkor egy kis útmutató a fontosabb újrakiadásokhoz:
Kanzenban vagyis "tökéletes kiadás":
Ez egy kb 1,5 kötet vastagságú, színes oldalakban gazdag, jó papírminőségű, rendkívül igényes kiadás. Új borítórajzokkal, amit rendszerint az alkotó maga készít. Ezen felül extrákat is tartalmazhat, illetve előfordult, hogy plusz fejezetek kerültek bele (pl a Sámán király rendes befejezést kapott, 16 új fejezettel).

Bunkoban:
Olcsó utánnyomás, kisebb kivitelben, általában 1,5-2 kötetnyi tartalommal. A borítók rendszerint egyszerűek, van, hogy az eredeti borítót szerkesztik át.

Wideban vagyis "széles kiadás":
Legtöbbször 2-3 kötetnyi vastagsággal rendelkezik, eredeti mérettel. A papír nagyon olcsó és talán ez a legpuritánabb kiadás. Cserébe viszont elég olcsón beszerezhető a teljes sorozat.

Ezen kívül van egy még jó néhány, de azok csak pár kiadványnál jellemzőek.

VIZBIG:
Az amerikai VIZ kiadó találmánya, igazából nem lehet párhuzamot vonni a hasonló japán újrakiadásokkal. Nagyobb méretű és 3 kötetet tartalmaz (bár a Kenshin utolsó kötete 4-et, mert így jött ki). A kanzenban kiadás színes oldalait is tartalmazza, de nem mindet, ezt helyenként "csupán" szürkeárnyalatos képpel oldották meg. Puhaborítós és védőborító nélküli, viszont kihajtható fülek vannak (mint néhány VIZ Signature kiadványnál). Tartalmaz(hat) extrákat is.

Na, hogy ne legyek teljesen off: Megérkeztek a drágaszágaim!!!! REAL vol 2-6 (mellétettem az elsőt is, mert úgy az igazi):
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.


67 kötetem van, na még 33 a 100-ig. Jövőre valószínűleg meglesz.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-12-30 15:16:20