beküldve: 2010-01-13 21:42:37
(#31228) Válasz The Exiled (#31223) üzenetére
Háté
[ True mangafan ]
Az életnek nincs értelme.

Az ember állít fel egyéni célokat ugye, amiket szeretne elérni (ez lehet bármi), de közös, magasztos cél, ami mindenkire vonatkozik, szerintem nincs.

Olyan dolgot, ami "örökre" fennmarad, nincs sok értelme alkotni, mert a Föld sem lesz itt örökké, ahogy a naprendszerünk se. Persze mi sokkal gyorsabban kipusztulunk majd, de évmilliárdok kérdése (amit mi persze elég nehezen fogunk fel), és a Föld is eltűnik majd, amikor a Nap vörös óriássá nőve bekebelezi a hozzá közelebb keringő bolygóit (vagy valami ilyesmi, 2-3 éve is volt már, hogy erről olvastam)... Így ha alkotunk is valamit ezen a bolygón, az nem lesz örök.
Mivel jelenleg azon görcsölünk, hogy embert küldjünk a Marsra, és magáról a világűrről fogalmunk sincs nagyjából (olyan bámulatos dolgokkal dobálózunk, mint "fekete valami", meg "sötét anyag"), nem valószínű, hogy a Földön kívül tudnánk valami igazi monumentálisat alkotni...

Lehetne erről oldalakat írni, de egyrészt nem vagyok a megfelelő tudás birtokában (nem vagyok asztrológus, pedig szeretnék az lenni, milyen fasza is lenne), másrészt hülye vagyok az ilyesmihez, nem szeretek ilyen magasztos gondolatok után loholni. Az a lényeg, hogy az életnek nincs értelme.
 
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute