beküldve: 2010-01-19 21:16:09
(#31372) Válasz Háté (#31370) üzenetére
The Exiled
[ True mangafan ]
Én csak öt dant látok... Mondjuk az ötödik is tök ugyanolyan, csak több érdekes kifejezés van.

Én kérnék fonetikus leírást, hogy megtanulhassam őket. A jelentésük nem érdekel, az megtörné a varázst. Köszönöm szépen.

akkor mondom sorba mindet:
Uke waza:
Dzsódanuke
Gedanbaraj
Szotoharajuke
Ucsiharajuke
Sutouke
Moroteuke
Kákete

Cuki waza
dzsunzuki
gyakuzuki ( ahogy az edző mondja: színesnek dzsunzuki, barnának kette. * mély csönd, majd a barnák* Oss Sensei !!)
a kette érthető, és a juntsukihoz és a gyakuzikihoz még lehet tenni azt,hogy no cukomi

geri waza
májgeri
szokuto csúdan
mavasigeri
usirogeri

renraku waza.

( ez csak mint érdekesség.ebben vannak azok a mozdulatsorok, amik azalapokból tevődnek össze, ergo kombót. akinek van egy kis képzelőereje, vagy karatézik, az ezeknek csak a hallatén is nyel egyet..főleg, ha neki mondják... aww :S )

( meggondoltam magam... nem írom le őjket... érthetőek, mint a többi :S)

kata
a pinan előjelűeket úgy ejted, ahogy írod,utána
Naifansi
Ku Sanku
Basszai ( !! )
Szejsan
Csinto
Niszejsi
Wansu
Roháj
Dzsion
Dzsitte

dzsü ippon kümite
-||-

Tanto tori

( ez csak 4. dantól kell. Ezek már olyan titkos tanok, amiket még nem érthetek...)

Temasivari

szejkencuki
szokuto

dzsiju kümite
( a kedvencem. ezt jelenti a szabad harc. bár a dzsiju álltalánab ( !! ) azért van ott,hogy jelezze, azért visszafogottan...)

szerk: Yoroi: Nálunk van egy srác, aki anno az érettségi miatt mondta le a karatét, utábna meg 10 év múlva újrakezdte ^^

He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-01-19 21:17:34