beküldve: 2010-01-26 22:27:48
(#114) Válasz MissTink (#102) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]
Szijasztok! Szeretnék Cosplayezni, csak lusta vagyok magam elkészíteni a ruhát!

Szerintem nem érdemes ebay-el próbálkozni. Nem csak, hogy drága, hosszú időbe telik, míg megkapod a csomagod, de még a minősége is megkérdőjelezhető lesz. A varrás részt korrektül megcsinálják, de a szabással már van némi gond; pl. egyáltalán nem úgy nézhet ki, mint az eredeti (mondjuk ebben az is benne van, hogy az animékben lehetetlenül pöndörödik, fodrosodik minden ), és akkor még nem is beszéltünk az anyagválasztásról. A minimumra törekednek, márpedig ez ilyen árkategóriában nem megfelelő.
Azt nem tudom, hogy a varrónők mennyiért dolgoznak (nem olcsón), de ha már hajlandó vagy erre költeni, akkor megéri a kis plusz kiadás azért, hogy teljesen passzoljon a ruha, ill. animehű legyen.
Ha viszont nagyon szűkös anyagi keretből akarod kihozni, akkor szerintem próbáld ki ezt a módszert: keress egy a kívánthoz minél jobban hasonlító ruhát, majd vágd le a nem kellő részeket, illessz hozzá néhány tülldarabot és kész!
Szerencsédre fekete felsőt és szoknyát nem nehéz találni, tüllt és fekete szalagot pedig be tudsz szerezni egy röftexben. Még csak nem is túlságosan időigényes ezeket rávarrni, az eredmény pedig látványos lesz. Mondjuk szvsz a hangsúly úgyis a kiegészítőkön van; ha azokról felismernek, akkor már tök mind1, hogy pontosan mennyire hasonlít a ruhád szabása. ;)

Gilje: az is khirály lehetett. XD Na most még jobban sajnálom, hogy nem mentem el. Am. most belegondolva; ez sztem ugyanaz, aki MondoConon Mitsuru táblával mászkált és közölte velünk, hogy ő az első fellépő a cosplayversenyen.[Link]
 
moderátor
Szerk: 2010-01-26 22:35:56