Az egyik legismertebb riff a Deep Purple Smoke on the Waterjében van, a legelején.
Hajaj, és milyen veszélyes is az! O___o Sok kis álmodozó azt hiszi mikor elmegy gitárt venni, hogy ezzel a dallamal már meg is váltja a világot, sőt, egyenest a színpadra léphet. Csak aztán a többség rájön idő közben, hogy az említett dallam mennyire bugyuta a többi összetettebb gyakorlathoz képest. XD
Dehát ilyenek ezek a klasszikusok: először Smoke On The Water, majd Nothing Else Matters - annak is csak szigurúan az eleje! XD - és esetleg becsusszanhat még egy Wake Me Up When September Ends. Az ilyen finomsgok miatt hajlamos elhinni az ember, hogy tud zenélni.
...
Anekdóta következik:
Kicsi Miho és Szantoran elmennek gitártanárhoz. Útközben szóba kerül a következő rémísztő jövőkép:
- Te, és mi van ha azt kéri, mutassuk be mit tudunk? - néztem kíváncsian a mindig okos kis barátnőmre.
- ... Akkor ÉGÜNK!
Így hát felvéve a Barbie-mosolyt megpróbáltuk levenni a lábáról Imit, a hosszú hajú, nagyon rocker, és leginkább írtó profi tanár úrat. Látva a Nightwish pólómat, megkérdezte milyen zenéket kedvelünk. Erről elbeszélgettünk kicsit, mert tök véletlenül másik két j-rock őrült lány is volt az órán, így egy pillanatra eluralkodott a két lányon a fangörcs, mi meg Szantorannal csak mosolyogva figyeltük a heves fiatalságot.
Majd következett a rettegett pillanat.
- No lányok, megmutatjátok, hogy mit tudtok eddig? Csak hogy lássam honnan kell kezdenünk...
Ha jól emlékzem Szantoran kezdte egy suta akkorddal, helytelen pengetéssel.
- Jó-jó, majd elmondom mi a gond... És te...?
Én meg nagy büszkén elprüntyögtem a Smoke On The Water-t, és képes voltam arra, ami azt hittem lehetetlen: elrontottam.
Ezután megkaptuk a következőt:
- Rendben lányok, akkor most megtanuljuk hogyan kell helyesen fogni a pengetőt...
... WTF?! O___x XD
De nem adtam fel.;)
- Te, és mi van ha azt kéri, mutassuk be mit tudunk? - néztem kíváncsian a mindig okos kis barátnőmre.
- ... Akkor ÉGÜNK!
Így hát felvéve a Barbie-mosolyt megpróbáltuk levenni a lábáról Imit, a hosszú hajú, nagyon rocker, és leginkább írtó profi tanár úrat. Látva a Nightwish pólómat, megkérdezte milyen zenéket kedvelünk. Erről elbeszélgettünk kicsit, mert tök véletlenül másik két j-rock őrült lány is volt az órán, így egy pillanatra eluralkodott a két lányon a fangörcs, mi meg Szantorannal csak mosolyogva figyeltük a heves fiatalságot.
Majd következett a rettegett pillanat.
- No lányok, megmutatjátok, hogy mit tudtok eddig? Csak hogy lássam honnan kell kezdenünk...
Ha jól emlékzem Szantoran kezdte egy suta akkorddal, helytelen pengetéssel.
- Jó-jó, majd elmondom mi a gond... És te...?
Én meg nagy büszkén elprüntyögtem a Smoke On The Water-t, és képes voltam arra, ami azt hittem lehetetlen: elrontottam.
Ezután megkaptuk a következőt:
- Rendben lányok, akkor most megtanuljuk hogyan kell helyesen fogni a pengetőt...
... WTF?! O___x XD
De nem adtam fel.;)