beküldve: 2010-03-09 13:30:02
(#1329) Válasz Lumana (#1323) üzenetére
Horsee
[ Megszállott ]
@Lumana
Vagabondon és a Fushigi Yuugin gondolkozok, na meg a Hot Gimmicken. Ez a tripla vastag kiadás nagyon tetszetős sztem


A Vagabondot ajánlom. Bár igaz, hogy (még!) nekem sincs meg, de láttam róla képeket és elég szép. A kötetek gerince is kiad egy saját, összefüggő képet (box art):

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.


Horsee: Mond az Azumanga Omnibust milyen védőzacsiba tetted? Vagy tetted egyáltalán valamibe?


Sajna nem fér bele semmibe. T_T De dolgozom az ügyön.

Egyébként szívesen megnézném a te gyűjteményedről készült képeket. Van egy csomó jó cuccod. Pl: Eyeshield 21 <3 (én is gyűjtöm őket).

@Eri
A külföldi rendelés hátrányai:
1. sérült csomag (->kötet)
6. elveszett csomag
7. a legnagyobb hátrány: bár az oldalról megrendelted az 5-10 db mangát (így maximálisan ki tudod használni a postaköltséget a javadra), de sajnos jön egy e-mail hogy ebből 3-5 db-ot nem tudnak küldeni (és így a postaköltséggel is jól megszívtad)!

Sajnos ez benne van.

2. hosszú postázási idő
3. magas postaköltség

Függ attól, hogy milyen kézbesítési módot választasz.

4. vámon áll (700Ft-ot fizetni kell csak azért hogy ott van)
5. megvámolhatják (ergo még rá kell fizetned)

Feltéve, ha az Európai Unión kívülről (pl: USA) rendelted. Az Európai Unión belüli kereskedelem ÁFA- és vámmentes (persze, ha saját részre veszed és nem üzleti célból).

8. a bank mindig saját hasznára hajtja a malmot. értsd: ha emelkedik 1-2 napon belül a dollár akkor fogja levenni a pénzt, viszont ha a fizetésed napja után csökken akkor meg a fizetésed napján vonja le a pénzt. ezzel gondoskodva arról hogy mindig a lehető legmagasabb dollárral legyen átszámolva a pénzed.


Hát én ezt nem igazán értem. Én többször is rendeltem külföldről és 1-2 nap leforgása alatt leemelték a kívánt összeget az éppen aktuális árfolyammal számolva.

De amin nagyon megütköztem az az hogy mostanában az angol mangák ára Amerikában is 10$ így nem értem hogy jöhet ki 1600Ft-ra a coverprice.

Nyilván a 8 dodós mangákra gondolt. Tavaly októbertől emelték fel a Shounen Jump és Shounen Jump Advanced mangákat 10 dollárra, de visszamenőleg nem! Tehát amit egykoron 8 dollárért kiadtak, az most is annyi.
8x200.97=1607,76Ft (a mai napi dollár eladási árral számolva).