beküldve: 2010-04-24 21:09:55
(#2921) Válasz Souichiro (#2918) üzenetére
vadooc
[ Megszállott ]
Leállították az Élni manga nyomtatását,de mégiscsak van rá igény.Ilyenkor mi van? Mangafan,tessékmár "pár" Élni kötetecskét még egy utolsó alkalommal kinyomatni.


Comicsinvestne kapható, Conra ki is vitték de nem vettek belőle egyet sem. XD
Újranyomást azt mondta Csaba hogy nem tervez. Gondolom nem térült meg nekik az első nyomás, mivel azt a párezer kötetet be kellett zúzatni nyomdahiba miatt... Ami ugye milliós veszteség.


Vadooc: a DMC manga meg igenis jó választás,kit izgat,hogy a 3 kötetből csak 2 jelent meg,az utolsó meg sosem jön ki?


A 3. kötet jó pár éve nem jött ki. De biztosíthatlak arról hogy nem is fog, mivel nem tervezik folytatni a DMC mangát mert Japánban is sz*rul fogyott... Az hogy az amcsik vagy bármely más piac be mer vállalni több ilyen "sohasem lesz befejezve" címeket az ő gondjuk. A magyar piac nem érte el (és nem is fogja elérni) azt a szintet amikor a kiadók már lesz*rhatják hogy egy manga örökre ongoing marad és a sztori a felénél kettészakad. ld Strawberry panic
De pl engem személy szerint igen is zavarna ha a legizgalmasabb résznél abbamarad és soha nem tudod meg hogy mi lett volna a vége.
De ami a legjobban visszatartja a DMC (vagy akár a Zelda) manga kiadását az nem is az hogy a japán kiadóval nehéz megegyezni, hanem az hogy a magyar piac nem képes eltartani. Magyarországon nem alakult ki a videójátékos kultusz, csak egy vékony réteg van. Ezt az is alátámasztja hogy senki sem ad ki magyarul Guide-okat a játékokhoz, míg ha Bécsbe bemész a Média Marktba akkor hegyekbe árulják németül és Amcsiba is ez a helyzet. Szerinted ha lehetne kaszálni az Official Guide Book-okkal Magyarországon akkor nem adtak volna már ki egy rahedlit belőle? Dehogynem! Mellékesen megsúgom hogy én árulok OLCSÓN angol nyelvű, minőségi kiadású Guide-ot néhány mostanában menő játékhoz és még azokat is alig veszik meg. Sajnos nagyon kicsi a videójátékos vásárló réteg, hiszen "Magyarország warezország"!

Nekem a SP anime az egyik nagy kedvencem, de még én is elismerem hogy a manga az egy borzalom az animéhez képest. Ennek ellenére megvan japánul és angolul is a polcomon.

 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-04-24 21:13:55