beküldve: 2010-06-15 21:27:31
(#37818) Válasz alister (#37807) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]
Con-bőség: Ha tippelnem kellene, akkor részben személyi, részben anyagi okokat sejdítenék a meg nem egyezés hátterében (de ne legyen igazam, és legyen szó pusztán hozzá-nem-értésről vagy balszerencséről).


Balszerencse lenne, hogy egymást beelőzve próbálják az elővételes jegy megvételére csábítani az embereket, miközben eddig csak 1 hónappal előtte lehetett jegyet venni? Nem hiszem. Őszintén szólva én remélem, hogy valamelyik fél (MAT) belebukik ebbe az Őszi con dologba és rájön, hogy ez így nem megy.
Egy dolog az, hogy mindkét fél részéről érthetetlen és pofátlan dolog volt ez a lépés, de az is kitűnik, hogy mennyire lesz*rják a látogatók igényeit és csak a saját pénztárcájukat nézik. Ezt még a Mondo-s szervezőknek el is nézem, hiszen ők kereskedelmi szervezet (és nem utolsó sorban a Mangafanos megjelenések is attól függnek, hogy mennyi a bevételük), de egy közérdekű szervezet mi a francnak ugrál? A MAT elsősorban nem pénzkereseti célból jött létre, hanem a japán kultúra terjesztése érdekében. Akkor miért nem képesek csak besegíteni a Con kultúrális részlegébe, miért akarnak azonnal szervezni is? (Ok, megértem, hogy ők csinálták először és nehéz belátni, hogy elfoglalták a helyüket, de az idők változnak. )
Visszatérve a látogatók semmibe vételére; nagyon kíváncsi lennék, hogy a tisztelt szervezők mégis hogyan gondolták azt, hogy 2 héten belül 2x sütik el ugyanazokat a programokat? Ráadásul ezek nagy része verseny, amit hiába írnak ki; ha nincs rá megfelelő számú jelentkező, nem valósulnak meg. Én meg különösen is ideges vagyok, mert a cosplayverseny egy fontos dolog, ami pontosan arról szól, hogy összemérjük a jelmezkészítésbeli tudásunkat/tehetségünket, de ez nem poén, ha a fele csapat két héttel korábban lemegy. Remélem érthető, hogy min buktam ki ennyire. Ha itt csak olyan programokról lenne szó, amikbe a látogatók nem folynak bele, akkor teljesen mindegy lenne a dolog, de így most tényleg két részre fog szakadni a fandom. Nem szeretnék utálkozást és vitatkozást megélni egy olyan dolog miatt, amit a szervezőknek kellett volna megbeszélni.
Am. a dolog egyetlen vicces vonatkozása, hogy megint a PeCsa vs Hungexpo harcnál tartunk.

Eszter, a fiú ügyében: a) verzió: fiú, a neve meg valami utált és jellegzetes ismerőse (tanára?) okán jutott az eszébe
b) verzió: lány és elfelejtette, hogy a nevéből ez ki is derül, viszont kedvenc mangáját olyannyira fel akarta magasztalni, hogy az ügy érdekében kamuzott.

Yaoista csodakezem az előbb elgépelt vmit és így megtudtam, hogy mi az a pederaszta.