beküldve: 2007-11-01 01:05:30
(#552) Válasz Hanon (#549) üzenetére
asx
[ Megszállott ]
Szerintem meg pont nem azzal egyenlő az "alapmű" fogalom, hogy kinek mi a kedvence. Nekem pl most jelenleg a Higurashi a kedvencem, de még hatalmas fansággal sem állítanám, hogy alapmű lenne. Egyszerűen nem olyan a témája.
És itt vagyunk. Szerintem ez az alapműség ott dőlel, hogy milyen témát dolgoz fel. Tehát ha pl csak egy elátkozott kisfalu sztorija akkor nem igazán érdekelhet mindenkit. Viszont a "milyen lesz a jövő ha így folytatjuk"-ból ign szépeket lehet kihozni.

Jaja, ebben is van valami.

De nem tudom...ez a jövős téma annyira ott van mindenhol, mintha másra nem is lehetne építeni. Én ugyan alapból pesszimista vagyok (vagy csak voltam? ), de mindenhol olyan jövővel találkozunk, ami valami katasztrófát jósol, vagy azután mutatja be a világot. Lehet hogy tényleg ebbe az irányba halad a világ és/vagy az embereket nem érdekli más téma, de én spec. néha unom, hogy tiszta letargia sok filmben a jövőkép.

a személyes kedvencben igazad van...nem is minden kedvencnek kell alapműnek lennie... Csak arra akartam kilyukadni, hogy a kettő általában vonza egymást. Valószínű nem választasz olyan alapművet, aminek az első 5percében kidőlsz, nem?

^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2007-11-01 01:09:03