beküldve: 2010-08-14 23:54:07
(#3274) Válasz Muffta (#3263) üzenetére
Travis
[ Rászokóban ]
Ennyire nehéz felfogni?
Minden mangát sokan szeretnek és utálnak is egyszerre, (több olyan is van amelyik népszerübb a másiknál), és amelyik mérce feljebb van, az alapján fognak egy mangát kiadni. Nem pedig az alapján, hogy hány kötetes és milyen tempóban dolgoznak.

Pl. ha a Detective Conan-t az egész Magyarország anime/manga kedvelői szeretnének, szerinted érdekelné a kiadót, hogy egy 68+-os kötetű sorozatról van szó? Leszarnák, ha úgyis ebből fog feléjük dőlni a legtöbb pénz, és nem kezdenek bele mondjuk egy bukásra ítélt 5 kötetes sorozatba, akármilyen finom is az ínyenceknek az utóíze olvasás után, mert abból semmit sem nyernének.

És visszakanyarodva a (Magyar) valóságba, itt is így van, csak épp más szériákkal. De itt egy élő példa a vakszemed előtt: Naruto. Ugyanolyan ellentmondásos széria mint a Bleach, ugyanolyan "végtelen hosszúságú" mint a Bleach és ugyanolyan sokan szeretik és utálják, még is kiadják. Vajon miért? Mert a mérleg nyelve nem hazudik, és ez kell a parasztoknak, erre csóválják a farkukat, ha lábuk elé dobják.


És pont ezért fog megjelenni a Bleach, előbb-utóbb, mert mindannyian tudjuk kik vannak többségben. Talán sokunk is közéjük tartozunk. Mert azért a parasztok sem mindig hülyék.
 
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.