beküldve: 2010-08-16 14:01:39
(#3291)
The_eye
[ Új arc ]
Biztos vagyok benne, hogy ilyen sok mangával nehéz, fáradtságos és időigényes foglalkozni... viszont nem kötelező. Persze be lehet vállalni, mint ahogy meg is tették, de véleményem szerint előbb egyfajta bizalomnak kéne kialakulnia a kiadó irányába, hogy ez működhessen. Tele van a magyar kiadótörténelem befejezetlen sorozatokkal és pl. nekem már elegem van abból, hogy megtetszik valami, járatom, aztán fityisz az orromra, rendeljem meg külföldről a végét, ha akarom.
Persze nem csak ezzel van a baj, amit a Mangafan művel pl. az Árnybíróval, az elég erőteljesen elvette a kedvem a többi sorozattal való foglalkozástól. (Most tegyük félre, hogy ezt már nyilván befejezik, hiszen ha jól tudom egy rész van már csak hátra.) Kijön évente 3-4 rész, igen csak változatos időközönként, nem lehet látni hol a vége és bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e. És ez még csak egy viszonylag rövid történet, nem egy végtelenített sodrás, mint a Dragon Ball, vagy most a Naruto.

Azt meg különösen érdekesnek találom, hogy persze megy a védekezés, hogy igényességre meg tökéletességre törekednek, ugyanakkor miután az egyik részre azt hiszem 4-5 hónapot kellett várni, rá egy hónap sem telik el és Karácsonyra kijön a következő... a kereskedelmi érdek milyen különös ösztönző erő...! Nem lehetne mondjuk ezt év közben is?

És hogy legyen a témához szorosabban illeszkedő rész is: én az Árnybíró 17. részét szeretném már látni... remélhetőleg még Karácsony előtt (és nem egy héttel).
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-08-16 14:03:57