beküldve: 2010-09-05 22:13:22
(#3492) Válasz Asako (#3491) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]

Ahha, akkor tuti, hogy nekem való lesz a manga, mert a Kuroshitsuji anime első évadnak pont a második fele nem tetszett. (Habár Aloist hiányolni fogom. Annyira szemét az a kissrác, hogy megkedveltem. Am. tiszta Díva (Blood+), még a halloween-i lila jelmeze is olyasmi.)


Am. amikor legutoljára néztem, a VK fordítók csak 3-4 fejezettel voltak lemaradva a japánul megjelentektől, szóval sztem nyugodtan továbbolvashatod ;)

Gilje: ez most komoly?!? ÁÁ, nagyon-nagyon-nagyon örülnék neki, he tényleg megjelenne magyarul.

Csaba interjújával kapcsolatban: én úgy értelmeztem a szöveget, hogy még idén kijön néhány új cím (sztem 2 lesz), majd utána terveznek egy rövidebb komoly művet. Elvégre ha vmit már meg akarnak idég jelentetni, akkor nyilván tudják, hogy mi az és már a tárgyalásokat is megkezdték a japánokkal. Talán ennek a topicnak most lesz is vmi haszna, hátha ezen keresztül találják meg azt a művet, amit majd később kiadhatnak.

magusocska: mangás matek könyvet ugyan sztem nem fogsz találni, de pl. vannak japán nyelvkönyvek mangaszereplőkkel. Vallási témában meg már régóta kapható a Biblia manga. Nemsokára megjelenik az Agave kiadó jóvoltából két Shakespeare feldolgozás (Hamlet, Rómeó és Júlia), a Fumax pedig az Alice Csodaországban manga verzióját fogja kiadni. E mellett pedig léteznek történelmi témájú mangák is (bár tudtommal magyarul ilyen még nem jelent meg). Ezekre példát itt találsz: [Link]
És visszatérve az irodalmi művekre, ajánlom még neked az Aoi Bungaku c. animét is, aminek ugyan nincs manga verziója, de híres japán regények/novellák történenetét "mesélik el". Sztem ez érdekelhet.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-09-05 22:30:06