beküldve: 2007-11-13 17:14:06
(#125) Válasz Nemes1s_2.0 (#124) üzenetére
Yazoo
[ Új arc ]
Nekem zsigerből megy a rajzolás. Rengeteg versenyre, pályázatra küldtem a rajzaimat. Ez az egyik kedenc időtöltésem. Ha lehetne, napi 28h-ban mívelném. Régebben kötetlen formában rajzoltam, de mióta manga megszállott lettem (Naruto rulez! ), azóta csak mangát rajzolok. Én nem szoktam gyakorolni. Ez alatt azt értem, hogy nem kell tanulmányrajzokat készítenem, amiket soha nem fogok visszanézni. Egyszerűen kigondolom mit akarok rajzolni (megjegyzem, ez megy a legnehezebben ), azután elkezdem a rajzolást. Nekem az első ceruzavonás a nehéz, azután minden jön magától. Persze a manga stílust ki kell ismerni, de aki már túl van 200-250 rajzon annak hamar rááll a keze a mangára. Mostmár ott tartok, hogy kb 10-20 perc alatt kész egy átlagos rajz.
Pár tanács annak aki szintén rajzol mangákat:
- ha embert rajzolsz a legjobb, ha a szemével kezdesz. Ha a szemek megvannak azután már megy mint az ágybasz*rás.
- Ha úgy magadba akarod rögzíteni a manga rajzstílust, hogy ha ceruzát fogsz, azonnal ráálljon a kezed, akkor előbb válassz ki pár manga képet... inkább hentai-t (arra jobban fogsz emlékezni ), és próbáld lemásolni. NE ÁTKOPÍROZNI!! Hanem tisztes távolságból lerajzolni.
Remélem beválnak valakinek a tanácsaim. Ha igen, szóljatok, megyek rajztanárnak
Hja, pár képet szívesen beküldenék erre az oldalra is, ha van lehetőség a kiállításukra.

NARUTO FOREVER!!