beküldve: 2010-09-20 19:56:07
(#40511) Válasz miyu (#40500) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]
A rendezvényszervezés nem szívjóság, nem azért teszik, mert jajdeszeretik/nemszeretik ezt a fandomot, nyilván mindent meghívnak, megszerveznek, amire van keret és megtérül. Ennyi x).

Jogos. Rosszul fogalmaztam. Én arra gondoltam, hogy a Mondosok simán megtehetnék, hogy ne bővítsék a helyszínt és ne hozzanak be újabb programokat. Egyszerűen azért, mert ami még nem volt, azt az emberek nem fogják hiányolni. Úgyis mindenki ki fogja fizetni a jegy árát, ha nincs 25-ös pavilon, meg Kokia; mivel ez egy Con és mindenki ott akar lenni a társaság miatt. Erre hoztam ellenpéldának a MAT-ot, hogy ők pontosan azért kamuzták a PeCsáról azt, hogy ez az egyetlen lehetőség, hogy az emberek ne fújjanak annyira a hely miatt és nekik ne kelljen többet fizetni erre.
Nem mondom, hogy a Mondosok szent emberek és önzetlenek lennének, mert mégiscsak a pénz beszél, de azért azt sem lehet elvitatni tőlük, hogy úgy fejlődnek, hogy az a Conok és a látogatók hasznára válik. Nem értem, hogy ezt hogyan lehet a rovásukra írni. Vagy azt, hogy a megtérülésre hajtanak. Mindenki ezt teszi. A MAT is úgy gazdálkodik, hogy ne mínuszba jöjjön ki. Akkor ők mégis miért maradnak a szent tehenek?

Am. meg Miyu, itt részemről semmi személyeskedésről nincs szó. Mármint persze más az álláspontom, mint Bagszinak v. Necrokidnek, de attól még ők ugyanolyan kívülálló emberek mint én v. te. Egyszerűen csak megvitatjuk, hogy miket hallottunk bizonyos helyekről. Mindannyian tudjuk, hogy a két fél elferdített és a maguk javára átírt változatát halljuk, amiben nagyon el van rejtve az igazság. De attól még nem fogunk egymásnak esni, mert ez nem a mi vitánk, hanem a szervezőké. Tényleg nekik kéne megoldani, igazad van. Csak éppen az ember hall ezt-azt, amin leesik az álla, mert ő pont az ellenkezőjét hallotta. Lehet, hogy unalmas vitatkozni, meg a vitánkat olvasni, de legalább addig sem kihalt a fórum. ;)

bagszi: én a Mondocon főbb szervezőitől hallottam az infókat, szóval kb. pont az ellenkezőjéről tudok. De azért csak álljon itt az ő verziójuk is (elvégre így fair): én úgy tudom, hogy ez az egész a MAT-on belüli belharcokkal kezdődött, amiből aztán pont az ellenségeskedés miatt sokan kiléptek. Aztán jött a MondoCon, ami még semmilyen Animeconos érdekbe nem ütközött és ennek a szervezésében többen részt vettek a volt MAT tagok közül.
Aztán jött az Animekarácsony (Mangafanos hagyomány), meg a SakuraCon, amit elvileg együtt szerveztek volna. A Mondos verzió szerint a MAT-osok sétáltak ki ebből, ráadásul az utolsó pillanatban. A rendezvény nevéért persze kellett fizetniük, amit tudomásom szerint meg is tettek!
Én a korábbi MAT tagoktól pont azt hallottam, hogy a MAT kiüldözte őket a köreikből, pedig régi és lelkiismeretes tagok voltak. Jah, am. a MAT felsőbb vezetésének megújulása még most is tart, én ezt tartom cinkesnek, hogy mindenkit elküldenek, aki támogatja a két cég együttműködését. Persze ez is csak az egyik oldal verziója.
A könyvelés érdekes dolog, én úgy tudom, hogy ezen is sok vita volt, mert egyesek szerint bizonyos dolgokra túl sok pénz lett kiutalva...
Am. vicces, mert végső soron oda lyukadunk ki, ahonnan kiindult a fandom ketté szakadása (reméljük ez még helyrehozható^^"): PeCsa vs. Hungexpó. Akinek a korábbi hely jött be jobban, az úgyis annak a félnek a magyarázatát fogadja el, akinek meg az új, az pedig tuti Mondo párti lesz. Én sem mondhatnám, hogy a Mondo a hős, csak éppen az ő verziójukat hallottam előbb és az ő korábbi Conjaikon éreztem jobban magam. Sztem itt mindenkinek hasonló érvei vannak a favorizált szervezetük mellett.

És hogy ne untassuk a többi fórumost (ill. ne szórakoztassuk halálra Dz-t és Fiszit XD) illene vmi kedvesebb témát is felvetni. Van is egy jó ötletem: legepicebb cosplay. Ti kit látnátok legszívesebben élőben? Ill. szerintetek melyik az a karakter, akin még a sokat szokott animés közönség is meghökkenne? Vagy kit gondolnátok a legviccesebbnek?
Én kezdeném egy kis emlékeztetővel: a pikachu-chu csoportos cosplayünk Epic Win lenne. Továbbá hiányolom a pedobear cosplayeket (lehet, hogy vannak, csak álruhában xD)