beküldve: 2010-09-22 21:15:42
(#40569)
alister
[ True mangafan ]
Fiszi:
A legjobb a steampunk csoport volt, a steampunk Jokerrel.
Első reakció: neee!!!
Második: kép van?

Yaven:
Remélem a Hungexpós Con nem ilyen lesz, mert akkor sírva fogok elrohanni.
1.: De nem ilyen lesz.
2.: Azért biztos ami biztos, viszek lasszót

miyu:
A stílusom miatt még egyszer megvernek, ezt megszoktam.
Nem hagyjuk! Csak így tovább!

MAT-Mondo összehasonlítás conok szempontjából
Tudomásul kell venni, hogy amit a MAT csinált, az sok minden volt, csak nem profi. Gondok voltak a szervezéssel, és nem csak tavaly, de korábban is. A helyszín által felvetett és állandó problémákra nem vagy csak félmegoldások születtek, stb. Pluszban a MAT elvileg ugye egy non-profit szervezet. Nem látok a pénzügyekbe, de van egy sejtésem, hogy a MAT-os conok nem feltétlenül voltak nyereségesek a szervezők számára. Nem baj, a kht kasszája elnyelte a ráfizetéseket.
Ehhez képest a MondoCon (a gyerekbetegségektől eltekintve) már induláskor sokkal professzionálisabb volt. Igaz, egy kiadó Magyarországon nem nagyon engedheti meg magának, hogy eltötymörögje a pénz. Be kéne látni, hogy bármennyire is mást mondanak, a cégek érdeke, hogy minél többet eladjanak a termékeikből. Sőt, az egyszeri rajongónak is ez az érdeke, hiszen minél nagyobb és pezsgőbb a piac, annál valószínűbb, hogy az ő kedvencéhez is hozzá lehet majd jutni.
Hogy ki melyik conra megy, az az ő szívügye; speciel én túl öregnek érzem magam ahhoz, hogy fizessek az órákig tartó sorban állásért és a bunkó biztonsági őrök (amúgy felesleges) gorombáskodásáért.

bagszi#40509-ös és Yaven #4051-es hozzászólása szakmai szempontból:
Mivel nem tudjuk, hogy mi áll annak hátterében, hogy a Mondósok miért nem írták alá azt a szerződést, ha valóban nem írták alá, ezért nem is ítélhetjük meg, hogy milyen húzás volt ez tőlük. Nem a Mondósokat védem (megvédik ők magukat, ha szükségesnek érzik), hanem az objektivitást.
A védjegy-oltalom tényleges megsértése esetén a MAT jogosult lett volna jogi lépéseket tenni - megint csak nem tudjuk, miért nem tette, de ha Yaven információi pontosak, akkor ezt megmagyarázzák.
Amúgy a MAT conjainak bevételei sem csak a jegyeladásokból származ(hat(ná))nak (ha ez nekik újdonság lenne, amit nem hiszek, akkor tisztes százalékért adhatok tippeket).

Yaven, Fiszi: A két csajból lett motort csináljátok meg!

 
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-09-22 21:17:40