beküldve: 2010-10-19 09:24:33
(#2994) Válasz Kyoro-chan (#2987) üzenetére
Al Bundy
[ Addiktgyanús ]

Kíváncsi lennék milyen lenne, ha a Naruto-t nemcsak DVD-n meg játékba, meg mangába, hanem, mint regény kiadnák...


Egy kép többet mond, mint 1000 szó. Azt hiszem ez önmagáért beszél.
Na, de a kedvedért.

Kakashi Sensei bal karját hirtelen felemelte és kezét ökölbe szorította... a többiek megtorpantak, mozdulni sem mertek. Az erdőben a madarak mindent átható csiripelése sem hallatszott, a szél suhogása a falevelek között is megszűnt.
Egy egyre erősebben hallható sustorgást hallott a csapat. Kakashi Sensei villámgyorsan hátra pillantott és elkiáltotta magát:
- Földre, mindenki!

Alig egy arasszal húzott el a fejük felett egy hatalmas, széles, nagyon hosszú acélpenge, melynek zaja félelmet keltett a csapatban. Ez a kard egy fába szorulva megállt. Sehol senki? Szétnéztek, de nem látták, ki dobta el a hatalmas kardot. Husssss és egy félmeztelen, vékony, de vállban erős alak hirtelen megjelent a kard markolatán. Ott állt rezzenéstelenül és nagyon lassan a bal válla felett hátra sandított.
Naruto elcsodálkozott, hogy tudott az az alak olyan magasra hajítani egy ekkora fegyvert? És hogy tud olyan rezzenéstelenül állni rajta? Sasuke közben azon törte a fejét, vajon honnan jöhetett ez az ember?
Kakashi Sensei felállt. A férfi megnézte őt, majd a kis csapatot is végigmérte. Ez az ember nagyon magas, hatalmas vállak, hosszú, izmos karok, itt-ott csatákban elszenvedett vágások borították a testét.
Ekkor vették észre a többiek, hogy az arca neki is el van takarva, csak a szemei látszanak. De micsoda szemek! Ilyen fagyos, hideg, mondhatni embertelen tekintetet! Mintha maga az ördög jött volna el, személyesen.
Narutónak eszébe jutott, hogy az Oni fivérekkel vívott csatában megdermedt, képtelen volt az események sodrából kimászni.
"Nem! Most bebizonyítom, hogy többet érek, mint ez a nyálas Sasuke!" - gondolta magában és a jövevény felé vette az irányt. Határozott léptekkel elindult, szinte már futni készült, amikor Kakashi Sensei elé állt háttal és megszólalt:
- Maradj ki ebből Naruto! Ez az ellenfél sokkal, de sokkal magasabb szinten van, mint az eddigiek voltak!

Narutó egy pillanatra eltűnődött, mit jelent az, hogy magasabb szinten van? De nem volt idő ezen morfondíroznia, hiszen itt van egy ellenfél, ott van Szakura, akit nagyon kedvel és az Öreg, akit meg kell védeni. No meg a lányok első számú kedvence...

- Kihez van szerencsénk? - kérdezte rendkívül nyugodt, fagyos hangon Kakashi Sensei.
- Momocsi Zabuza vagyok... - hangzott a dörgő választ - ... és az öregért jöttem. Ha átadjátok, nem esik bántódásotok!
- Azt nem tehetjük. El kell kísérnünk, ez a feladatunk - felelte Kakashi Sensei és a döbbenet legkisebb jele nélkül már tudta, kivel is hozta össze őket a kifürkészhetetlen sors fintora.
- Olvastam rólad... te bizonyára Kakasi a Másoló Ninja vagy. Hát először veled végzek, aztán az öreggel! - hangzott ellentmondást nem tűrően Zabuza válasza.

Zabuza? Momocsi Zabuza, Ködrejtekből? ... tűnődött Kakashi Sensei és összeállt számára a kép: ezt a ninját üldözik, mert indokolatlanul megölte a társait, amikor a Csúnin vizsgát kellett letennie. Ez egy démon. És a démon ellen máshogyan kell harcolni.

- Srácok! - szólt a hetes számú csapathoz. - Vigyétek a megbízót innen távolabb és vigyázzatok rá! Zabuzával majd én foglalkozom, mert nem a ti súlycsoportotok!
- Elég legyen a szócséplésből, Kakashi! Azt tartják rólad, hogy több, mint 1000 jutsu-t lemásoltál már. Hát lássuk, velem elbírsz-e? - és ebben a pillanatban a pengét kirántotta a fából Zabuza, majd Kakashi Sensei előtt termett pár lépésnyire.

Kakashi Sensei a homlokára felhúzta a Konohai fejpántját és ... mindenki megláthatta a bal szemét. Egy függőleges vágás volt rajta, talán egy korábbi harcban szerezte? Sasuke megközelítette Kakashi Sensei-t, pont akkor, amikor az kinyitotta a bal szemét. Sasuke nagyon megdöbbent. Hiszen ez a Sharingan-szem! Ilyen csak az Uchiha családban fordul elő, ott is igen ritkán, nem minden Uchiha rendelkezik ezzel a szemmel. Talán ő lenne ...?

- Hohó! El sem kezdtük a harcot és már is megpillanthatom a messze földön híres Tükörkerék szemet? Lássuk, mit tudsz vele felmutatni, kis Kakashi! - dörmögte Zabuza és támadásba lendült...

-----------------

Nem hiszem, hogy vissza tudtam adni a képregény hangulatát. Sőt, az anime hangulatát pláne nem, gondolj csak a szereplők hangjára és a fantasztikus zenére.
Ha rövidebben írom, a fontos, apró részletek vesznek el, melyek szintem nagyon fontosak a szereplők megértése szempontjából. Ha bővebben írom, az unalomba fullad az egész.

Ez egy akciódús, a szereplők belső vívódásával átitatott képregény, melyet nehéz csak szavakba önteni. Vétek lenne regényként leírni - példáu Rock Lee vs Gaara harcát hogyan írnád meg? Na ugye... Vagy tegyek egy próbát? (Csak a közönség kívánatára. )