beküldve: 2010-10-28 12:39:36
(#1237) Válasz Affy (#1233) üzenetére
Lula
[ Addiktgyanús ]
Ezt ősök is kezdik *hállelujá* felfogni, úgyhogy a jövőben majd valamihez kezdek ezzel a nagy rajzrajongással. X3

Na ezzel én is igy vok. De gondolom mindenki szülei azt akarják hogy rajzolás helyett tanuljunk. >< Szeptemberben még nem rajzoltam annyit, de most már tele egy mappa(aminek valszeg a felét ki fogom szortírozni mer csak firkálmány ^^)


Ezekhez hozzászólva: szülőknek (is) igazuk van.
Nem akarlak benneteket elkeseríteni, de a rajz, mint későbbi kereseti lehetőség eléggé esélytelen, ezért szereti a legtöbb szülő, ha a fiatal inkább tanul (=eljut közép-, főiskolára, egyetemre), minthogy "nagyszemű lánykákat" rajzoljon (=értelmetlen).
Az viszont teljesen normális, ha az ember ennyi idősen óra közben/ tanulás / érettségire való portfóliókészítés helyett inkább rajzol vagy beszélget, levelezik a padtárssal. Hobbinak kiváló ^^

A leggyakoribb a szülők részéről a "miért nem rajzolsz valami normálisat?" kérdés, amit egy jól irányzott "szakkörön/ fakton állandóan azt rajzolunk, nem akarok itthon is ilyet csinálni", "nem akarok egy 3órás munkának nekikezdeni, azért csinálok egy 10perceset" stílusú válasszal lehet hárítani. Vagy mutatni egy portrét, csendéletet, amit csináltál x)

A régi rajzokat pedig lehet szortírozni, de a legjobbakat azért tessék eltenni.
Nekem még a 3-6éves időszakból is vannak rajzaim eltéve, a későbbi évekből is van 4-6 füzetnyi rajz. Évente próbálok nekiesni, de gyorsan alábbhagy a lendület és nincs szívem kidobni sok rajzot
 
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫