beküldve: 2011-01-02 12:58:44
(#1278)
Elhaym
[ Megszállott ]
Decemberben olvastam

Karen Rose: Érints meg 10/10

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon. Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. :)

Karin Slaughter: Kín -Grant County 4. 10/10

4. kötet más hangulatú az előző könyvekhez képest. Karaktereken volt a hangsúly, nem a nyomozáson. Ezt most nem bántam, így is izgalmas, szívszorító, feszültséggel teli, meglepetésben gazdag, nem kiszámítható történetet kaptam. Múlt és jelen nagyszerűen volt kombinálva, sokszor a legváratlanabb fordulatnál váltott át a cselekmény a jelenből a múltba, vagy a múltból a jelenbe. Szereplők, érzelmek is jól ki voltak dolgozva. Negatív szereplők közül párat sajnálni is tudtam. Sebek után ez a kötet is mély nyomot hagyott bennem, nem bírtam letenni. Ez a rész sem volt mentes rázós témáktól.
Ezt a kötetet azoknak ajánlom akik szeretik a karakterközpontú történeteket, nem riadnak el a rázós témáktól és egy izgalmas sztorira vágynak.

Karen Marie Moning: Álom és valóság -Tündérkrónikák 2. 10/9

Ez az egyik olyan sorozat aminél nem számítottam arra, hogy tetszeni fog. E/1-et nem szeretem, könyv hangulata is olyan ami eddig nem állt hozzám közel. Első két kötet borítója és a sok pozitív vélemény viszont meggyőzött és elkezdtem olvasni. Világ hamar magába szippantott, történet is megfogott. Izgalmas, misztikus és nagyon rejtélyes. Azt sem bántam, hogy az első részben nem volt szerelmi szál. 2. kötet sem okozott csalódást, még jobbnak is találtam az első résznél.

Diana Wynne Jones: Az égi palota 10/9

Varázslat, kaland, ármány, szerelem. Egy folytatás ami az első résznél is jobb.
Úgy álltam neki ennek a könyvek, hogy biztos nem lesz olyan jó mint a Vándorló palota. A neten azt olvastam, hogy Howl csak egy-két részben fog feltűnni. Ezek után meglepett, hogy már a könyv elején megfogott a történet és a hangulat, humor is olyan volt mint az első kötetben. Aztán feltűnt Howl, Sophie, Justin herceg és Calcifer is, szerencsére nem rövid időre, mivel mind a négyüknek fontos szerepe van a történetben. Kis időre Sulimannal és Lettievel is találkozhatunk. Megtudhatjuk mi lett a kedvenc szereplőinkkel, hogyan folytatódott az életük stb. Előfordulhat, hogy eleinte az ismert szereplőket nem fogjuk felismerni, ez nem is baj, amikor a sok váratlan fordulat után minden kiderül akkor nagy meglepetésben lesz részünk. Új szereplők is nagyon jók, őket is könnyen meg lehet szeretni. Örülök neki, hogy több ismerősömet is sikerült meggyőzni, hogy olvassák el a könyvet. Nem akarták megvenni, de miután a történet végére értek egyikük sem csalódott benne.
Biztos sokaknak hiányzott Howl, nekem is, ezért nagyon jó, hogy újra olvashatunk róla. :)
Vándorló palota rajongóinak ez a könyv kihagyhatatlan!
Ebből a részből is készülhetett volna anime, szívesen megnéztem volna. Van ugyan egy Égi palota című anime, de annak a története teljesen más.
Kinőttem már az ifjúsági történetekből, de itt a sztori annyira jó, hogy a felnőtt olvasók sem fogják gyerekesnek találni, hanem őket is elfogja varázsolni ez a meseszerű fantasy világ és nem fogják tudni letenni.

Nalini Singh: Angyalvér – Angyali vadász 1. 10/8

Izgatottan vettem a kezembe, arra számítottam, hogy ez nekem is egy 10 pontos történet lesz, olyan jó lesz mint a többi kedvencem. Sok akciót, humort, meg egy-két szívszorító jelenetet vártam. Nem kellett volna ilyen magasra tennem a mércét, elvárásaimhoz képest csalódtam. Könyv elején nehezen barátkoztam meg a szárnyakkal, olvasás közben sokszor elkalandoztak a gondolataim. Sztori első felében nem volt semmi izgalom, unalmasnak találtam, hogy a történet szinte csak arról szólt, hogy Raphael és Elena kerülgeti egymást, állandóan arról beszélgettek, hogy lefeküdjenek-e vagy ne.
Negatív vélemények után jöjjenek a pozitívak. Tetszett az egyedien kidolgozott világ.
Végső harc is nagyon tetszett. Izgalmas volt és látványos , majd jött egy váratlan és meglepő fordulat amire egyáltalán nem számítottam. Utolsó mondat meg előre jelzi, hogy most fog beindulni a történet, most kezdődnek el az igazi harcok. Raphael és Elena már ebben a kötetben egymásra talált, ennek is örültem. Rossz lett volna ha ezt több részen keresztül húzzák. Várom, hogy mi lesz velük a továbbiakban.
Csalódás ellenére tetszett a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom, angyalos könyvből úgyis kevés jelent meg még nálunk. :)

Bővebb véleményem

[Link]
 
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym