beküldve: 2011-02-27 17:55:53
(#1217)
A Márk
[ Megszállott ]
Na végre tegnap megérkezett a Hellsing utolsó kötete
JESSZ!
Épp azzal szórakoztatom magam, hogy az elejétől elolvasom az egészet XD
Érdekes megfigyelni ahogy kötetről kötetre (sőt, időnként fejezetről fejezetre) fejlődik a rajzoló rajztehetsége, és változik a karakterek kinézete.
Például Alucardnak szerintem baromira nem állt jól az a fiatalos kinézet, mint az első kötetben, sőt így a legjobb hogy kicsit öregítettek rajta (már az első kötet vége felé is megfigyelhető az, ahogy kezdi elnyerni végleges formáját Alucard).
Én nagyon imádom az egész történetet, és szerintem a Mangafan is nagyon jó minőségben adta ki, szerintem nem lehet rá panasz.
Viszont helyenként nagyon nem tetszenek olyan elírások mint a 3. kötet elején, mikor a Seras gyakorlatozik a Pip-ékkel, és 450 méter helyett 4500 métert mond, ahonnan nem találják el a célpontot (szerintem nagyon nem mindegy!)
A másik, meg mikor a 9. kötetben szájba lövik a Heinkelt, akkor azt én az angol kiadásban úgy láttam, hogy a sebesülés hatására szerzett egy furcsa "akcentust" (ami szerintem érthető is), a magyar kiadásban, viszont normálisan beszél tovább.
Lényegében ennyi volt a kiadással a problémám.
Csak így tovább MF.
Mondjuk szivesen látnék a Hellsing után valami hasonló kaliberű mangát (pl: Dogs), és szerintem nem csak én vagyok így.
Mindegy, a lényegében: szép munka volt.
 
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar