beküldve: 2011-04-24 19:43:04
(#1411)
vadooc
[ Megszállott ]
Na akkor sorba:

"Mi köze a magyar mentalitáshoz?"
Mascaman jól megválaszolta. Magyarország warezország.

Mascaman:
"a valóságshow-k meg az élőszereplős sorozatok miatt is sokan hagyták abba a csatorna figyelését"

Ezt nem igazán értem. Attól még hogy sok "nem anime" műsor megy rajta miért kell abbahagyni a nézését? Mi pl nem veszünk tvújságot, de ott a port.hu, fel lehet menni, megnézni hogy lesz e valami ami érdekel. Nem azt mondom hogy éjjel-nappal legyen bekapcsolva a tv, de ha van egy animesorozat vagy egészestés film ami érdekel azt meg lehet nézni függetlenül attól hogy rengeteg más is megy rajta ami nem érdekel. Mellékesen megjegyezném hogy amúgy nálunk sincs már egy ideje Animax és amikor volt akkor is csak azt néztem rajta ami érdekelt, függetlenül attól hogy ment rajta még más sorozat vagy több anime is.

Azt is megértem hogy a folytonos ismétlés miatt nem nézik már (mivel már látták azokat a részeket), de Cari-san azzal robbantotta ki a vitát hogy ő online nézi inkább és semmi indoklást nem írt mellé. Szerintem így érthető hogy az ember félreértelmezheti a dolgot. Ezért nem szeretem hogy az emberek általában kijelentenek dolgokat, de nem írják le hogy miért csinálják/miért az a véleményük. Pedig a fórumnak pont erről kellene hogy szóljon: kifejted a véleményedet, nem csak kijelentesz egy dolgot.

"A néző nem hal bele egy csatorna vagy egy sorozat megszűnésébe, talál magának alternatív forrást hogy folytassa."

De akkor ne hisztizzenek hogy miért szűnik meg/késik egy-egy sorozat pl mangakiadásnál. (ld mangafan fórum vagy éppen üzenőfal)


LazaRé:
"emberek tucatjai sírnak fórumon is díszdobozokért"

Azért én itt megkérdezném hogy ezek közül az emberek közül mennyinek teljes maga a sorozat? Vagy csak "majd meg fogom venni a sorozatot, de azért hozzátok má' ki a díszdobozt" hozzáállás van. Én pl írtam már fórumon hogy ha kijön a díszdoboz akkor az egész sorozatot megveszem, az összes hiányzó kötetet. Az a gáz az egészben hogy sokan úgy sírnak az újabb kötetekért, hogy még az előzőeket sem vették meg. Csak nem értem hogy akkor meg miért sírnak? Jól esik beszólni a kiadónak hogy "hékás, azt ígérted hogy februárba jön aztán már április vége van és még mindig sehol". Aki olvasta a régebbi hsz-eimet is, az nagyon jól tudja hogy nem vagyok Mangafan párti, de azért néha úgy gondolom hogy a rajongók nem jogosan követelőznek vele/más kiadókkal szembe. Ha pedig valamelyik sorozat nem megy olyan jól, akkor érthető hogy ritkábban jön ki.

Rengeteg anime DVD jött ki Magyarországon. Még most is folyamatosan jönnek. Az már más kérdés hogy ahogy a mangakiadóknak, úgy a DVDkiadóknak sincs pénzük még a reklámozásra is költeni, hiszen nem olyan nagy biznisz ez. Az hogy a Mangafan miért nem reklámozza az újabb DVD-it is Animax-on, holott elég szorosan össze vannak fonódva, nem tudom. Gondolom nincs kivel elkészíteni a reklámfilmet vagy egyszerűen nem éri meg az újabbakat már reklámozni.

Az InuYasha DVD-ket az RTL klub adta ki. Szinkron témában csak a Nanához tudok hozzászólni, nekem az nagyon bejött. A Death Note-nál a szinkronhangok nekem speciel nem tetszettek...
Változtatni kellene dolgokon, ez igaz. Szerintem itt az a gond hogy sokan azt hiszik hogy ez a manga/anime mekkora biznisz, holott nem hiába szüneteltetnek/hagynak abba/lassítanak le sorozatokat. Ennek ellenére mégis van arra példa hogy jönnek az újabb kiadók akik "na most megmutatjuk" szindrómába szenvednek... Meg még azért van jópár olyan dolog ezen a piacon amin változtatni kellene. A Mondo magazin is nagyon lecsúszóban van (pl témájában).
Nekem pl nagyon elveszi a kedvem a Nana olvasásától az, hogy lassan jön ki és sokszor nem is emléxek már hogy mi volt az előző kötetben. DE! ettől függetlenül megveszem a köteteket. Bár most csak a két utolsó kötet van meg, de remélem lesz valami jó kis akció amit majd ki tudok használni és olcsóbban hozzájutni a hiányzó kötetekhez (mivel nekem sincsenek ingyen a kötetek, max el tudom őket olvasni ingyen).


Cari-san:
Én olyan ember vagyok, aki elismeri (akár nyilvánosan is), ha hibázik. Szóval bocsánat, félreértettelek! De azért valljuk be, hogy nem volt nehéz félreértelmezni amit írtál. Az meg hogy indulatos vagyok, sajnos egy rossz tulajdonságom.
 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2011-04-24 19:50:58