beküldve: 2007-12-24 15:36:17
(#168) Válasz vadooc (#167) üzenetére
alister
[ True mangafan ]
Öh... Karácsony van, úgyhogy lágy leszek, mint a vaj:

1. példához:
szerintem ne korlátozd le ennyire a haveri szintemre a problémát! Meglivorn nem a barátom és még csak nem is a haverom (attól függetlenül h szimpatikus ember számomra)! és még van jópár hsz itt és más fórumokon is akik a hepburn féle átírást tartják jobbnak és képzeld nem a haverjaim!

Van egy példabeszéd a népszerűségről és a legyekről...
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Ha a 'haver' zavart... Tudod mit? Akkor se lesz szabályos, ha a szembe szomszédnak is bejön! Sőt, akkor se, ha a járókelők tapsikolnak tőle. De fura...

lehet h a hepburnt szoktam meg, de nyitott vagyok mindenre. persze ahhoz az kell h elnyerje a tetszésemet a dolog. és a magyaros átírás nem nyerte el a tetszésemet! (sajnálatos módon a dzs és dz betűket gyakorivá teszi...) érdekes ha az ember kijárja a 12 osztályt nem ezekre a hangokra/betűkre fordítja a legnagyobb hangsúlyt... persze helyesírás meg minden, de gondolom sokkal jobban átvettetek jópár tananyagot részletesebben mert azok fontosabbak voltak! (lsd ly és j) és igenis zavar h ilyen betűk mindennapivá kell h váljon!

Most jól értem, hogy azt nehezményezed, hogy a japán nyelvben a dz és dzs hang lényegesen gyakoribb, mint a magyarban???
 
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."