beküldve: 2008-01-03 19:07:36
(#1)
Dark Lord
[ Új arc ]
Nem tom ki ismizi de jó lenne ha vki ismerné de ha nem akkor: [Link] 1. Download/Letöltés 2. Telepítés 3. Regisztrálás 4.A kapott e-mail-en amik vannak linkek azokra mind katt 5.Belépés(ha itt baj van akkor elmondom hogy kell de, szentem 1 szerű) 6.Karakter csinálás (Dark Knight(harcos),Dark Wizzard(varázsló),Fairy Elf(csaj ijjász)
7.FEJŐDÉS IZOMBÓL 8. (De ez csak akkor ha mar elmultal 220 vagy 250) Kapsz uj karikat (Magic Gladiator,Dark Lord) ezek a legerősebb karik mert én voltam 210 szintes és egy 154 szintes DL megölt szal...

Az általában használt MU rövidítések, amennyiben valaki még tud valamilyen általános rövidítést, de nem találja a listában, az küldjön nekem egy PM-et róla és beteszem

Jewelek, itemek
JoB = Jewel of Bless (B -nek is szokták nevezni)
JoS = Jewel of Soul (S -nek is szokták nevezni)
JoC = Jewel of Creation
JoL = Jewel of Life
C = Jewel of Chaos
JoG = Jewel of Guardian (bár ez még nem fontos)
BF = Blue Feather
CoM = Crest of Monarch
BOK = Box Of Kundun

Karakterek, eventek
DK = Dark Knight
BK = Blade Knight
DW = Dark Wizard
SM = Soul Master
Elf = Fairy Elf
ME = Muse Elf
MG = Magic Gladiator
DL = Dark Lord
CS = Castle Siege (itt most nem a counter strike-ot jelenti )
CW = CryWolf
BC = Blood Castle
DS = Devis Square
CC = Chaos Castle

Általános dolgok
dmg = damage
def = defense
rr = reset
lvl = level (aktuális szint)
buff = támadó, védekező aura (elf)
critical = támadó aura (DL)

Fegyverek
L = Luck
S = Skill
Opt = Option (add dmg, add def, JoL-al adható option)
DD = Damage Decrase
DSR = Defense Succes Rate (nevezik simán rate-nek is vagy def rate-nek)
Ref = Reflect damage
EDR = Excellent Damage Rate

Set-ek (ezzel van egy olyan gond, hogy sok set neve hasonlít egymásra, lásd Dark Soul és Dark Steel... Mindig a szövegkörnyezet fogja adni, hogy éppen mire gondol az eladó és a vevő)
BD = Black Dragon
GD = Great Dragon
DK = Dragon Knight

GS = Grand Soul
DS = Dark Soul
VM = Venom Mist

RS = Red Spirit
SR = Sylpid Ray

SC = Strom Crow
TH = Thunder Hawke

DS = Dark Steel
DM = Dark Master


Jewelek:Jewel of Chaos
A Jewel of chaos egy kis sárga kő, melyet chaos kombinációkhoz használhatunk. Szörnyek, valamint különböző box-ok dobhatják, mint a "box of heaven", "heart of love" és "star of sacred birth". A Jewel of Chaos értéke, ha eladod egy NPCnek, 270k zen. Játékosok közötti értéke a szervertől függ.

Jewel of Bless
A Jewel of Bless egy kék kő, melyet arra használhatunk hogy (szinte) bármely itemünket egy szinttel megnöveljük. Ha egy item szintjét növelni szeretnéd, csak tedd az itemet az inventorydba, majd kattints egy blessre, húzd az itemed fölé, amennyiben az item körülötti kockák zölddé válnak, akkor láthatod, hogy az item szintjét tudod növelni, ekkor kattints az itemen a kővel és máris megnövelted a szintjét 1 szinttel. A Jewel of Bless 100%-os biztonsággal működik, tehát nem kell tartani, hogy nem sikerül a szint növelés, de csak az item 6-os szintjéig használható. Valamint amikor az item elérte a +9-es szintet a később leírtak szerint, akkor +10-re vagy tovább fejlesztéskor ismét szükség lesz rá a chaos machine-ban, de ezt egy következő leírásban fogom leírni. Normál esetben, ha a bless kapható a shopokban, akkor 9 millió zenbe kerül és 2 millió zent ad érte az NPC, ha eladod neki.

Jewel of Soul
A Jewel of Soul egy rózsaszín, gyémánt alakú kő, melyet ugyancsak az itemek szintjének növelésére lehet használni. A soul használata ugyanaz, mint a blessé, de azonban van két különbség. Az egyik, hogy normál esetben a soul használata csak 50%-os biztonsággal működik, valamint 75%-al, ha luck is van az itemen. A másik, hogy a soulal nemcsak +6-ig, hanem egészen +9-ig növelhető az item szintje, azonban +6-ig ha nem sikerül, akkor csak 1 szinttel csökkenti az itemünk szintjét, +7 felett azonban visszadobja egészen +0-ra. A legjobb módszer az, ha az itemed szintjét +6-ig blessel, +6 felett soullal növeled. A Jewel of Soul hasonlóan a chaoshoz szörnyektől és boxokból esik. Játékosok közötti értéke ismét szerverfüggő és mivel alacsony a használatának biztonsága és sok alkalommal esik vissza egy item, mielőtt sikerülne, ezért az értéke magas.

Jewel of Life
A Jewel of Life barnás színű és kockás alakú, melynek sarkait levágták. A Jewel of Life az egyes itemek option-jának növelésére használható. Ugyanúgy működik, mint a soul, használati biztonsága 50%-os, azonban nincs rá hatással a luck. A Jewel of life a fegyvereknek additional dmg+4 -et ad, a páncélzatnak additional def+4 -et. Minden egyes használattal, ami sikeres, az itemed option-je +4-el növekedni fog. A maximum dmg és def +28 lehet, pajzsok esetében +35 (itt 5-ösével adja a pontokat), valamint ha a wing random optionja autoHP lesz, akkor +7 (ennél az optionnál +1-esével adja az optionokat). Azonban ha nem sikerül a növelés, a teljes option elveszik. Figyelem! Ezek az optionok nem összetévesztendők az excellent optionokra, melyeket nem befolyásol a Life. A Jewel of Life ugyancsak szörnyektől és box-okból esik.


Jewel of Creation
A jewel of creation fruitok készítésére használható, melyek csak reset előtt érnek valamit. Reset után már semmit. A Jewel of Creation inkább a zen növelésére használatos, mivel 12 millió zent ér az NPC-nél.


Jewel of Guardian
A Jewel of Guardian alap helyzetben csak magasabb szintű pályákon esik, legnagyobb előfordulása pedig Land of Trialban van.
Fő felhasználási területe Castle Siege-re korlátozódik, ahol a várat védő guild GM-je tudja felhasználni a kapuk valamint a védelmi és támadó szobrok feljavítására, megerősítésére (részletesebben a Castle Siege leírásban).
Chaos Machine-ban is felhasználható, mégpedig a Life Stone készítésekor. Ez az item ugyancsak Castle Siege item, pontos készítése és használata ugyancsak a Castle Siege leírásban található meg.

A Fairy Elf / Muse Elf:

A Fairy Elf (FE) / Muse Elf (ME) alap szintű harcos, melyet már a játék kezdetekor alapból választhatunk. Természetesen a FE választható alapból, MEvé csak később tud átalakulni. A FE a többi alap karakterhez hasonlóan 5 pontot kap szintenként. Legnagyobb előnye mind a setjében, mind fejlesztésében rejlik. Az elfek setje rendkívűl erős, és ehhez hozzájárul, hogy magas defense rate-el rendlekeznek, mely elősegíti az elfeket abban, hogy alacsony defense mellett is nagyon kevés ütést kapjanak. Alapvetően távolsági harcos, mivel a legtöbben crossbow-al és bow-al látják el. Az elf remekül alakítható harcos, hiszem kétféleképpen is fejleszthető, energy és agility módban. Az energy előnye, hogy erős buffot és védelmet tud adni, viszont hátránya, hogy egy bizonyos resetszám alatt nemigen tud nagy ütőerőt kifejteni, ezért rá van utalva a környezetére, akik segítik, ő pedig ellentételezésként kiegészítő harcosként erő és védelemnövelő varázslattal segíti őket. A másik az agility típusú fejlesztés, melynek előnye, hogy szinte csak agilityt kell hozzáadni és ezáltal nő az elf támadási sebessége, védelme, defense rateje és nem utolsó sorban a támadási ereje is. A legtöbben így kezdik el fejleszteni elfjüket, mivel gyorsabban, akár egyedül is fejlődhetnek. A FE is ugyanúgy 150-es szinttől tud tovább fejlődni, és ME lesz belőle, mely hasonlóan a többi karakterhez, nála is újabb setek, fegyverek és varázslatokat tesz elérhetővé. Az elfnek létezik egy további előnye is, mégpedig a summonoknak nevezett karakterek, melyeket megidézhet és a segítségére lehetnek. Igazából ezeknek az elf 1-2 resetje után már nemsok jelentőssége van, de látványnak azért nem rossz.

Pont szintenként: 5, Vitality: 20, Agility: 25, Strength: 22, Energy: 10, Total alap pontok: 77
Élet: 80, Mana: 30, Élet/szint: 1, Mana/szint: 1.5, Élet/Vitality: 1, Mana/Energy: 1.5

Fejlesztése:

Fejlesztése lassú, kétirányú, energy, vagy agility, vagy ezek kombinációja.

Energy fejlesztés esetén csak kiegészítő harcosként partyban tud igazán érvényesülni. Ilyenkor str, agility csak olyan mértékben kell, hogy a setjét fel tudja venni, a többi energyre meg.

Agility fejlesztés esetén csak annyi megy str-re, amennyi a sethez kell, a többi mind az agilityre. Az agility növeli a védelmet, defense rate-et, támadási sebességet és a támadási erőt. Kedveltebb forma, mert egyedileg is fejlődhet.

Nézzük a seteket:

A következő seteket tudja használni: Vine Set, Silk Set, Wind Set, Spirit Set, Guardian Set, Divine Set, Red Spirit Set, Sylpid Ray Set.
A következő pajzsokat tudja használni: Round shield, Buckler, Elven Shield, Elemental Shield.

Fegyverek:

Elven axe, kris, short sword, rapier, light saber, light spear, minden bow és crossbows.

Szárny:

Első szintű szárnyban csak a Fairy Winget tudja viselni, másod szintűben pedig csak a Butterfly Winget (Wings of Spirit).

A FE/ME remek harcos, PvP-ben nem erős, mivel ütőereje jóval a többi alatt van, viszont az aurákkal felvértezve nagyon könnyen felveszi a versenyt a többi karakterrel. Gyorsasága és távolsági támadásai miatt jó, de elsősorban supportnak használható.

A Dark Wizard / Soul Master:

A Dark Wizard (DW) / Soul Master (SM) alap szintű harcos, melyet már a játék kezdetekor alapból választhatunk. Természetesen a DW választható alapból, SMmé csak később tud átalakulni. A DW a többi alap karakterhez hasonlóan 5 pontot kap szintenként. Legnagyobb előnye a távolsági spellekben rejlik, valamint a területnyi ütéseiben, értsd. egy egész látható térképen minden szörnyet meg tud ütni. Ebben rejlik fejlesztésének gyorsasága valamint az, hogy kis energia befektetésével (leparkolom egy helyre és mehet az ES) is könnyen fejleszthető. Többek között ezért is kedvelik nagyon sokan, mivel nagyon egyszerűen fejleszthető, azonban az előnye a hátránya is, mert míg a többi karakternek elsősorban fizikai ereje van, a DW-nek csak varázs ereje, amely köztudottan kevesebb sebzést biztosít számára, mint a fizikai erővel rendelkező karakterek. Így bár sokat sebez, de kis ütésekkel éri el ez. További hátránya a setjében rejlik, mely határozottan alulmarad bármely más típusú karakter setjével ellentétben, többek között ezért is használhatja a legjobb defense rate-el rendelkező shieldeket.
Bár gyorsan sok ütést tud bevinni, mégsem jelent jelentős problémát egy BKnak, vagy MG-nek az SM legyőzése. Az egyedüli ereje, ha a teleportot kihasználja támadásra, hiszen mind az MG-nek, mind a BK-nak idő kell, míg támadásba ér, hiszen mindkettő közelharcos. Kiegyensúlyozandó a gyenge setet az SM rendelkezik egy Mana Shield nevű varázslattal, mely jelentős további védelmet tud a varázslóra pakolni. Ezzel már nagyobb eséllyel indul harcba, de ez sem nyújt kellő védelmet neki.
A DW 150-es szinttől továbbfejleszthető SM-mé, mely újabb seteket, fegyvereket, szárnyat és spelleket tesz elérhetővé számára.

Pont szintenként: 5, Vitality: 18, Agility: 18, Strength: 15, Energy: 30, Total alap pontok: 81
Élet: 60, Mana: 60, Élet/szint: 1, Mana/szint: 2, Élet/Vitality: 1, Mana/Energy: 2

Fejlesztése:

Fejlesztése nagyon gyors, szerencsére a setjeihez csak nagyon kicsi mennyiségben van szükség str-re ( a legerősebb sethez is csak 700 körül), ezért majd minden statja az energy-re mehet, mely mind a varázsló erőt növeli. Egy dologra azonban figyelni kell, mégpedig arra, hogy a DW/SMnél nagyon sokat számít a sebesség is, melyet az agility növelésével tudunk elérni, ugyanis hiába a nagy erő, ha lassan varázsol a karakterünk, így érdemes a kettőt együtt fejleszteni, mondjuk energy:agility 4:1 arányban elosztott pontokkal, de természetesen mindenki belátása szerint fejlessze karakterét.

Nézzük a seteket:

A következő seteket tudja használni: Pad Set, Bone Set, Sphinx Set, Legendary Set, Grand Soul Set, Dark Soul Set, Venom Mist Set. A setek nem a legerősebbek, de az átlag setekhez képest magasabb a defense ratejük.
A következő pajzsokat tudja használni: Round Shield, Buckler, Horn Shield, Bone Shield, Legendary Shield, Grand Soul Shield.

Fegyverek:

Minden egykezes axes, kris, short sword, crystal sword és minden staff.

Szárny:

Első szintű szárnyban csak az Angel Winget tudja viselni, másod szintűben pedig csak az ArchAngel Winget (Wings of Soul).

A DW/SM egy könnyen fejleszthető varázsló, mely PvP-ben sajnos majd mindegyik karakterrel szemben alul marad, egyedüli pozitívuma ebben a teleport és a ManaShield használata. Bár rengeteg és látványos varázslatokra képes, erejét csak gyorsasággal egyetemben tudja igazán megmutatni.

A Dark Knight / Blade Knight:

A Dark Knight (DK) / Blade Knight (BK) alap szintű harcos, melyet már a játék kezdetekor alapból választhatunk. Természetesen a DK választható alapból, BKvá csak később tud átalakulni. A DK a többi alap karakterhez hasonlóan 5 pontot kap szintenként. Legnagyobb előnye a setjében rejlik, mely a többi karakterhez képest a legerősebb, mely védelemre szükség is van, hiszen a DK alapvetően közelharcos, nincs távoli támadása. Viszont közelharcban a legjobb, hiszen mind védelemben, mind támadásban kimagasló. A DK/BKnak nincs igazán ellenfele, csak a DL és az strMG tudja felvenni vele a harcot, az SM-nek pedig csak MS és teleport segítségével van lehetősége nyerni ellene. Mivel az egyik skillje a greater fortitude (life swelling avagy inner str) élet és stamina növelésére alkalmas, ezért jobban és tovább bírja a csatát, mint a többi karakter.
A DK 150-es szinttől továbbfejleszthető BK-vá, mely újabb seteket, fegyvereket, szárnyat és skilleket tesz elérhetővé számára, melyek amúgy is a DK/BK számára állnak legnagyobb számban elérhetővé.

Pont szintenként: 5, Vitality: 28, Agility: 20, Strength: 25, Energy: 10, Total alap pontok: 83
Élet: 110, Mana: 20, Élet/szint: 2, Mana/szint: 0.5, Élet/Vitality: 3, Mana/Energy: 1

Fejlesztése:

Fejlesztése lassú, de mivel szinte csak str-re és agilityre van szüksége, ezért bizonyos számú reset után rendkívűl gyors. Alapvetően str-re szokták fejleszteni elsősorban, de természetesen agility is nagyon fontos. Fő előnye, hogy a szintjének növekedésével az élete is nő, ezért már alacsony szinten magas az élete.

Combo (3 skillt gyorsan egymás után használva jön elő ez a skill, természetesen csak akkor érhető el ez, ha megcsinálod a Marlon-os questet)

A combo nem skill, hanem mint a neve is mutatja, több egymás utáni ütés változásával létrejövő combo, minek az eredménye egy következő erős NOVA szerű ütés...

A Combo skill az alábbiak szerint működik:

Követelmény:

- A Dark Knight-nak Blade Knight-á kell válnia azzal, hogy megcsinálja az első Sebina által adott questet (Scroll of Emperor + Broken Sword)
- A már kész Blade Knight meg kell hogy csinálja a második questet, amit Marlon ad (Rind of Honor + Dark Stone)
- A Blade Knight-nak tudnia kell a twisting slash-t a ragefull blow-ot és a death stab-ot
- A Blade Knight rendelkezzen egy skilles fegyverrel

A combo-t a következő 3 lépés kombinációval lehet előcsalogatni:

1. használd a fegyvered skilljét
2. használd a twisting slasht vagy a ragefull blow-ot
3. használd a death stab-ot

A skillek gyors egymás utáni változtatásával (érdemes őket 1-2-3-ra tenni) előhozható a combo!

Nézzük a seteket:

A következő seteket tudja használni: Leather Set, Bronze Set, Scale Set, Brass Set, Plate Set, Dragon Set, Black Dragon Set, Phoenix Set, Great Dragon Set és Dragon Knight Set. A setek nagyon erősek, és ahogy láthatjuk, nagyon sok van belőle, így a DK/BK bőségesen válogathat közöttük.
A következő pajzsokat tudja használni: Round Shield, Buckler, Horn Shield, Kite Shield, Bone Shield, Big Round Shield, Plate Shield, Spiked Shield, Dragon Slayer Shield, Tower Shield, Serpent Shield, Bronze Shield, Dragon Shield.

Fegyverek:

Minden Axe, minden Sword, minden mace (kivétel az elemental mace, ez elf mace), minden Spear.

Szárny:

Első szintű szárnyban csak a Satan Winget tudja viselni, másod szintűben pedig csak a Devil Winget (Wings of Dragon). Mindkét esetben a legnagyobb defense-el rendelkező wingről beszélünk.

A DK/BK remek harcos, PvP-ben szinte legyőzhetetlen, melyet elsősorban setjének, erejének és gyorsaságának köszönhet. Az egyedüli hátulütője a harc távolság, mivel csak közelharcban lehet használni, nincs távoli támadása.


A Dark Lord 250-es szinttől érhető el! Nagyjából megegyezik az MG-vel, ugyanúgy 7 pontot kap szintenként, és set nélkül is tud futni! A különbség abban van, hogy a setjében van helm is, ami a legtöbb esetben mask, de ez ne zavarjon, ugyanazt jelenti. A Dark Lord legjobban az energyvel fejleszthető! Igazából SM módra kell fejleszteni, mivel elsősorban varázsló!

Igen nagy előnye a két pet, amit tud használni: a raven és a dark horse!
A raven a bal kézben foglal helyet, így kiderül, hogy a DL csak egykezes fegyvereket tud használni, ami hasonlóan az SM fegyverekhez, rendelkezik rise-al, bár ez pet attack rise, vagyis a raven és a horse ütőerejét növeli!
A horse a váll ikonba rakható és tényleg ló alakja van, nem mint az unilianak, ami inkább hasonlit a StarWars taun-taun -jaihoz!

Pont szintenként: 7, Vitality: 26, Agility: 20, Strength: 20, Energy: 26, Total alap pontok: 92
Élet: 110, Mana: 60, Élet/szint: 1, Mana/szint: 1, Élet/Vitality: 2, Mana/Energy: 2


Nézzük a seteket:

A következő seteket tudja használni: Light plate, Adamantine, Dark steel, Dark master, Sunlight!
A DL setjei alapvetően erős defet biztosítanak, azonban egy dologban gyenge, az pedig a defrate! Vagyis a DL-t szinte mindig megütik, csak éppen gyengén!

Fegyverek:

Battle Scepter, Master Scepter, Great Scepter, Lord Scepter, Great Lord Scepter, Divine Scepter, Soley Scepter.

Szárny:

Alapvetően csak a Cape of Lord!

Összességében a DL kitűnő karakter, nagy előnye, hogy nagyon nagyot tud ütni és viszonylag gyors is, nem beszélve a dupla támadásokról, amit a petek miatt tud megvalósítani, de nehéz fejleszteni, mivel nem tud úgy támadni mint mondjuk egy SM, a DL-nek minden egyes karakter ellen egyenként kell klikkelnie! Ugyancsak hátránya az alacsony def rate, de ez kompenzálható!


A Magic Gladiator:

A Magic Gladiator 220-as szinttől érhető el. 7 pontot kap szintenként és set nélkül is tud futni! A legnagyobb különbség a többi karaktertől, hogy a setjében nem található helm, így a defense alapvetően alacsonyabb, mint a többi karakteré. Bár ezt valamilyen szinten ellentételezi, hogy a setjének egyes darabjainak nagyobb a defense, de a helmet ez nem tudja kárpótolni. További előnye, hogy a max élete 64k lehet ellenben a DW 32k életével szemben.

Pont szintenként: 7, Vitality: 26, Agility: 26, Strength: 26, Energy: 26, Total alap pontok: 104
Élet: 110, Mana: 60, Élet/szint: 1, Mana/szint: 1, Élet/Vitality: 2, Mana/Energy: 2

Az MG kétféle stílusban fejleszthető: harcos és varázsló! Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is.

Harcos:

Fejlesztése lassú, de mivel szinte csak str-re van szüksége, ezért bizonyos számú reset után rendkívűl gyors. A hrcos jóval erősebb, mint a varázsló stílusú, mivel a puszta fizikai erő jóval nagyobb, mint a varázserő!

Varázsló:

Előnye, hogy gyors, viszont a varázslás miatt közel nincs olyan erős, mint a harcos. A fejlesztése sokkal gyorsabb, mint a harcosé, mivel használhatja a DW összes varázslatát, közötte a legkedveltebb Evil Spiritet!

Nézzük a seteket:

A következő seteket tudja használni: Storm Crow Set, Thunder Set, Hurricane Set, Volcano Set valamint majdnem minden DK és DW set, de mivel nem tudja viselni a helmet, ezért nem lehet teljes a setje.
Az MG setek legnagyobb hátránya a helm hiánya, valamint az a tény, hogy rendkívűl magas az str és agi, ami szükséges a használatukhoz. Emiatt aztán az MG az elején nagyon lassan fejleszthető, de később már szinte megállíthatatlan.

Fegyverek:

Rune Blade, Dark Reign Blade, Explosion Blade.
Ezek a fegyverek akkor a legjobbak, ha skillesek, mert akkor elérhető az MG legjobb skillje a PowerSlash! Csak ezek a fegyverek adják ezt a skillt.

Szárny:

Első szintű szárnyban tudja viselni a DK satan és a DW angel szárnyát is, másod szintűben csak a Dark Winget (Wing of Darkness).

Összességében az MG könnyen használható, általában a toplisták élén a legtöbb az MG, mivel viszonylag könnyű a fejlesztése, PvP-ben azonban már könnyen alulmarad a BK-val szemben, az SM viszont csak ManaShieldet használva tud esélyt kapni ellene...

OFF:na ezt sokáig írtam de ha kell vmi még csak szóljatok!!

ja és ha nem montdam volna ez online jaták szal elég jo!!!!(a tudatlanok kedvéért mindenkit látsz aki fent van a Mu-n pl.:elmegy előtted)
 
http://www.indavideo.hu/video/Borat_Kazakhstan_Anthem
moderátor
Szerk: 2008-01-03 19:38:44