beküldve: 2011-11-28 22:34:38
(#3964) Válasz Bampaia (#3962) üzenetére
A Márk
[ Megszállott ]
Ahogy én is csak megjegyeztem valamit.
De most nem kell azon fennakadni, hogy reálisan állok hozzá a dolgokhoz.
Mert ugye sokan mondják, hogy "ezt de szívesen látnám magyarul, azt de jó lenne kiadni" de attól még hogy ők jó ötletnek tartanák a kiadását, a kiadó nem biztos. Így is jól át kell gondolnia hogy mibe kezd bele.
Példának okáért térjünk vissza az általam említett Narutohoz. Sok rajongója van (ahogy én is szeretem a mangáját, az anime változatot kevésbé. Több okból is, de ez most nem ide tartozik). Mikor még nem kezdték kiadni valószínűleg úgy gondolta a kiadó, hogy "bankot robbantanak vele" mert mekkora rajongótábora van! Aztán meg nem hiszem hogy elérték volna vele a tervezett céljukat. Valószínűnek tartom, ha annyian vennék, mint ahogy azt a Mangafan annak idején kitalálta, akkor két havonta jelenne meg egy kötet, mint ahogyan a külső borító is hirdeti, nem pedig alkalmanként kidobnának egy kötetet, mikor éppen nincs jobb ötletük.
Úgyhogy szerintem nekünk, mint vevőknek nem sok bele látási lehetőségünk van arra, hogy tudjuk, hogy a kiadónak mi hozna sok pénzt.
Én pusztán ezt akartam megértetni, nem kötekedni akartam. A megértéseket köszönöm.
 
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar