beküldve: 2012-08-17 13:06:35
(#4098) Válasz Barabás Kriszti (#4096) üzenetére
A Márk
[ Megszállott ]
Na jó, csak ezek azért bukók, mert se a Delta Vision (Mennyei dallamok, Angyalok menedéke), és a Mangaattack (Bizenghast, Esti tagozat), se nagyon más kiadó sem (a Mangafanon kívül) próbálkozik már mangákkal, mert eléggé ráfaragtak. Lényegesen kisebb a kereslet a mangákra, mint amekkorára számítottak, és az a magyar manga őrület kezdete óta (kb 2007-re tenném ezt az időpontot) még inkább csökkent. Eltelt egy pár év, és sokan elvesztették a türelmüket, akik eddig reménykedtek hogy fellendül az ipar, és esetleg gyorsabban látnak hozzá, kedvenceik kiadásához, és ezek abbahagyták a mangák vásárlását.
Sokan írták, hogy ha kiadnák az Inuyashát, Full Metal Panicot, vagy a Sailor Moont, akkor azoknak mekkora sikere lenne!
Nem lenne! Mert annak ellenére, hogy pár ember sóvárog ezeknek a kiadásáért, már jóval azelőtt lecsengtek ezek a címek, hogy a mangakiadás elkezdett döcögni.
Én már azt is gyanús jelnek veszem, hogy a kb két éve megígért Darker than blackből, és Shirohime-ből se lett semmi, azóta se. Valahogy így kezdte a Delta vision is, amikor kezdtek halódni a képregény kiadással. Évről évre csak megígérték, aztán semmi sem lett. Mára meg már ott tartunk, hogy nem is ígérnek képregényt. Miért? Mert nem éri meg. Úgyhogy röviden összefoglalva a mondanivalómat: sok sorozat van megkezdve, amit valószínűleg SOHA nem fogunk befejezetten látni a polcainkon, mert már alább hagyott a tűz, bármennyire nehéz ezt egyes embereknek elismerni. Már csak önámítás van.
 
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar