beküldve: 2013-06-02 14:05:37
(#43803) Válasz Elnar (#43801) üzenetére
Miho ~ ミホ
[ True mangafan ]
Igen, valamit tényleg ki kellene találni. A magam részéről, évek óta az Internet ID-ról károgok: minden embernek, aki Internetet akar használni legyen egy ilyen azonosítója, mint a személyi igazolvány. Hatalmas Internet-kapu, belépés és lám, kész. Így a különböző netes bűncselekményeket is hamarabb le lehetne fülelni - itt persze nem csak a kalózkodásra gondolok, hanem sokkal ocsmányabb dolgokra is.
Az Internet olyan jellegű szabadságot ad, amivel szerintem a nagy többség nem tud megfelelően élni - és nem nagy a pofám, én is tuti csinálok olyan dolgokat, amik veszélyesek rám nézve, vagy épp bűnösek - Neeem, biztos úr, nincsenek zenék a gépemen, nem nézek online filmeket. Semmi ilyesmi.*bociszem*
De erre meg azt mondom, hogy amíg rajtam kívül milliónyi ember telibetolja a dolgokat, addig én sem erőltetem meg magam. Megjegyzem, ha megnézek mondjuk egy filmet neten, és megtetszik, általában megveszem DVD-n ha épp megtehetem a fizetésemből. Ha azonban lenne egy Internet ID-m, és azon figyelnék a szörfözésem, nagyon szívesen perkálnék érte havi vagy éves díjat. Szerintem nem lenne egy érvágós összeg, lásd e-book és nyomtatott könyv közötti árkülönbségek.

Kényes téma ez... De muszáj jártatnom a szám, én is a szellemi termékeimből próbálok megélni.