beküldve: 2014-03-21 13:53:23
(#3170)
Fonthy
[ Új arc ]
Kedves Mangafan!

Nálam egy kicsit betelt a pohár, azért nem írtam eddig, mert próbáltam nyugtatgatni magam. De szerintem ez tarthatatlan, hogy egy A5ös papírnál kisebb alakú könyvet, ami kb 150 oldal és oldalanként kb 3-4 mondatról esetleg 5-6 mondatról beszélünk, ne sikerüljön lefordítani 1év alatt (még ha japánról is kell lefordítnai). Mivel életemben nem adtam ki könyvet így nem tudom a menetét, de mivel a kiadási jogokat lefoglalták (megvették) a 20. kötetig így gondolom, nem lehet nagy probléma ebben az ügyben.
Mikor megvettem az első kötetet megörültem, hogy 2-3 havonta meg fognak jelenni magyarul a kötetek, de amikor a 10. kötet után kellett várni több hónapot, hogy megjelenjen a következő, akkor már gyanítottam, hogy kínkeservesen fog megjelenni a többi, viszont azt egyáltalán nem gondoltam, hogy mire eljut a szerző a történet végére még a 20. kötet se jelenjen meg magyarul.
Továbbá, ha így halad a kiadás üteme kb 50év múlva adják ki az utolsót bár nem tudom Kisimoto mester mennyi kötetet tervez még, de hogy ők rajzolással, tervezéssel együtt évente kb. 3-4 kötetet is kiadnak maguk meg 1kötet/év, úgy hogy csak le kell fordítani és kinyomtatni, hát elég szégyen.
Továbbá azt is eléggé furcsállom, hogy 1 év nem elég arra, hogy normálisan magyarul megfogalmazott szöveget adjanak ki, mind helyesírásilag mind kohézió tekintetében vannak hiányosságok.