beküldve: 2015-01-02 18:53:54
(#44246) Válasz baniaa3 (#44243) üzenetére
Maryke
[ Megszállott ]
Sajnos. Pedig régen aktív volt itt az élet. Ezzel párhuzamosan az anime/manga "piac" is haldoklik. Az animax megszűnt, még a viasat6-on van 1-2 anime. Dvd-k nem jelennek meg. A Mondo kéthavi újsággá vált. A fumax, illetve a delta vision már nem nagyon ad ki mangákat, míg vadvirágok könyvműhely még évi 1-2-t. A mangafan szerencsére még hozza a formáját. (1 con/ 3-4 manga megjelenés). Talán újra aktívabb lenne a fórum, ha újra lenne bejelentés visszaszámláló. A NANA-ból 4, a Vampire Knight-ból és Love*Com-ból 8-8 kötet maradt, tehát ezeket két év alatt betudnák fejezni, s akkor lehetne az új címek bejelentése. Talán.


Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.


Az a baj, hogy kereslet se nagyon van. Az ország mérete eléggé behatárolja a szubkult nagyságát. Tavaly meglepődve tapasztaltam, hogy Franciaországban akkora polca van a mangáknak, mint nálunk a tinivámpír/vérfarkas/tündér /sellő/zombi szerelemnek.
És tulajdonképp minden kiadói ág sínylődik mostanság (könyv [other than manga], zene, film). Az illegális letöltés/online olvasás/nézés megnehezíti az életben maradásuk. Az anime -manga bizniszben ezt tetézi az amúgy is kisszámú rajongói kör, főleg, hogy sokan nem bírják kivárni (khmmm magamrólisbeszélek) a magyar megjelenést ezért inkább elolvasom angolul.
 
meh....