beküldve: 2015-06-03 01:12:05
(#44276)
Shaun
[ Megszállott ]
Nahát ilyen is rég volt, hogy két oldalt vissza kellett lapoznom a legutolsó olvasott posztig. (vagy már megint rég tévedtem erre?)

Bár én nem voltam annyira része a régi-régi (régi-új?) csapatnak, sőt a lila "izével" sem találkoztam szemtől szemben, és még a füzetbe se rajzolhattam pedig meg volt ígérve ( ) de azért jó újra látni egy-két arcot.
Fura belegondolni, hogy 5-6 éve még napi rendszerességgel jártam föl ide fórumozgatni. Ezzel biztos nem csak én voltam így.

A korábbi témához annyit szólnék hozzá, hogy igenis vannak még pezsgő fórumok (ha nem is magyar fórumok), ahol nem csak a 10-20 véleménymegmondós posztért beregelő emberkék szórakoznak egymással, és még csak nem is a vénkecskék járnak vissza nosztalgiázni (hehe). A magyar animés mangás közösség (főleg a fórumos) véleményem szerint sose volt elég nagy. És ami kicsi, az könnyeben haldokló állapotba kerül. Pl egy trónok harcával foglalkozó fórum nagyobb esélyekkel indul alapból, hiszen nagyobb az érdekeltségi köre is. Mondjuk itt már nem mindegy, hogy családias fórumról beszélünk, ahol a legtöbb ember mítingel meg személyesen is jóhaver, vagy pedig egy nagyobb, akár nemzetközileg használt fórumról. Az is számít (maradva a trónok harcás példánál, de csak mert nem fanoltam még eleget), hogy kiknek is szól a fórum. Ha egy fórumot több évtized generációi használnak, mert a témája olyan sok embert foglalkoztat, ott azért kevesebb esély van az olyan családi hangulat megteremtésére, mint amilyen itt is volt. Mert ugyan voltak kivételek, de emlékeim szerint a legtöbbünk mind tízen- huszonéves volt. És igenis ki lehet nőni ezeket a dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy többé nem olvasol el egy mangát vagy nézel meg egy animét. Csak annyit, hogy nem ez az élet nagy része. (Én itt szubjektívan gondolkodom, engem személy szerint semmi ilyesmi nem köt már le, vagy csak nagyon ritkán, nem tudom miért.) És igaz, jönnek új generációk, de ők szemmel láthatóan nem itt beszélgetnek a mangákról, miért tennék, ha van ezerféle realtime módszer is a beszélgetésre.

Több helyen is sikerült cáfolnom saját magam, ezzel az egésszel csak annyit akartam, hogy azért nem csak egy két tényező játszik közre és órákig is lehetne boncolgatni pszichológiailag, szociológiailag, hogy miért hal(nak) ki a fórum(ok), vagy, hogy miért van lecsengőben (ha lecsengőben van-e) az animés korszak.

De most, hogy belegondolok igazából csak volt még egy kis írhatnékom így az összes leadandóm megírása után.

 
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2015-06-03 01:23:10