beküldve: 2016-09-26 12:45:57
(#4294) Válasz Travis (#4293) üzenetére
Zsolti
[ Megszállott ]
Bízom benne, hogy miután mindhárom lánymanga hamarosan véget ér, jön valami odab*$#ós újdonság, remélhetőleg több is egyszerre (oh, a régi idők bejelentés-visszaszámlálói.. .)

Felőlem bármi jöhet, bár nem tudom elképzelni, hogy bevállalna a kiadó még egy sónen cuccot, inkább maradnak a bevált csajos mangáknál. Egyedül talán az Attack on Titan-t tudom elképzelni, hogy lenne valamekkora sikere nálunk is.

Az viszont elkeserítő, hogy mennyire rosszul marketingelik magukat. Oké, vannak a con-ok (gondolom manapság ez a fő bevételi forrás), meg a magazin (ugyanaz a célközönség), de hogy a fő profilt, mármint a könyveket sehogy sem promózzák, kiábrándító. A könyvesboltokban tök hiányosak a sorozatok, és leginkább csak az újabbak kaphatók. A weboldal és a webshop halott. Nincs saját facebook-juk (ez manapság teljesen érthetetlen). Régebben voltak tök jó promók más helyeken (pl 576), ma már sehol nem találkozom ilyesmivel. Emiatt szépen lassan zsugorodik össze a rajongói bázis. Még ha jönne is valaki új érdeklődő, meglátja a weboldalt (semmi infó, frissítés), inkább elmenekül.

Nagyon nehéz lehet ma mangakiadónak lenni Magyarországon, de remélem még fennmaradnak a nehézségek ellenére is. Magam részéről annyival tudom támogatni a dolgot, hogy az összes nekem tetsző kiadványukat megveszem.