beküldve: 2008-01-21 14:45:29
(#33)
Lanwell
[ Megszállott ]
Mivel ritkán tudok itt lenni most egybe kap(t)ok agyömlést!
Ha Kurosawa akkor nekem a "RAN" (Káosz) az alap, szerintem minden idők legnagyobb szabású szamurájfilmje, bár tőle még nagyon szép az "Álmok" is, de ott már a művészibb énje tükröződik.
Aztán persze ott a "Szamurájok és banditák" Hideo Gosha alap szamurájfilmje, ami most pár fityingért kapható dvd-n, ráadásul a rendezői változat a maga több mint 2 és fél órájával!
Kitano mestert látom többen is szeretik, ehhez a kupachoz én is csatlakozom, több filjét is szeretem (Fivér, Erőszakos zsaru, Forráspont, Tűzvirágok Szamuráj...).
Valahogy a japán horror nem fogott meg, nem mintha más nemzet rémfilmje hatással lett volna rám, egyszerűen nem kedvelem a műfajt... vagy elröhögöm magam rajta, hogy milyen ostoba a dramaturgia, vegy lehangol, hogy mindenki idegbeteg... akkor inkább kimegyek a nagykörútra csúcsidőben, az eredmény ugyanaz.
Nekem még bejött a "Shinobi" is, ami egy nagyon magávalragadó képi világú és hangulatos manga adaptáció. A baj csak az, hogy amilyen egyedi a látványvilág és különleges a történet, olyan közhelyes és lehangoló a befejezés. No, azért ez ne vegye el senki kedvét, aki még nem látta, de szeretné megnézni, mert érdemes.
Olyan szívesen idesorolnám a Szigorúan piszkos ügyeket, mint abszolút kedvenc ázsiai filmemet, de sajnos hongkongi a remek, így ide nem fér be... upsz mégis.
Nos meló mellett most ennyit sikerült hirtelen előszednem, de van még rengeteg J-múvi, majd még művelem magam!
Mindenkinek jó mozizást!
 
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.