beküldve: 2008-03-29 20:14:58
(#61) Válasz Zsolti (#58) üzenetére
scarcrow
[ Rászokóban ]
Nem nagyon értek egyet... Gyakorlatilag az összes fontosabb / érdekesebb japán film hozzáférhető, illetve a mostani tendenciákat nézve (Versus, Battle Royale és még egy csomó kultfilm megjelenése) várható még minden finomság.
Az Oldboy meg mindenről szól, csak épp a vérben tocsogásról nem.


Hát én se nagyon értek egyett. Oké aláírom internet csodái közé tartozik hogy szinte bármi letölthető de én szeretem ha az álltalam kedvelt filmek ott figyelnek a polcomon eredetiben. És jé milyen érdekes Angliai haverokat kellett megkérnem hogy legyenek szivesek vegyék meg nekem az Ichi-t Miikétől. Pedig sok egyébb melett nevezhetjük kultikusnak is és ehez képest a mai napig nem nagyon lehet eredetiben Miike filmeket (de mondhatnám Ozu-t,Fukasaku,Imamura...stb filmjeit is.) beszerezni.
Másrészről pedig mivel félig meddig hivatás szerűen foglalkozo filmekkel így ugyan örülök hogy végre nálunk is megjelent 1-2 "kortárs" alkotás de lássuk be hogy a japánok nem csak 5 hanem sokkal inkább 50 éve készítenek jelentős filmeket. Így beláthatjuk hogy a nálunk eddig megjelent filmek száma igenis elhanyagolható.
Az oldboy-ba meg inkább nem mennék bele... valóban nem csak a vérben tocsogásról szól hanem még nagyon sok mindenről de egy BOSSZÚ film esetében azért a vér se elhanyagolható tényező.... ;)
 
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."