beküldve: 2008-04-01 12:16:15
(#564)
Elhaym
[ Megszállott ]
SZOMORÚ ÉJSZAKA
Az Azték Birodalom alkonya
A Szomorú éjszaka nagyszerű és változatos képet fest a XVI. század eleji Mexikóról, elvezetve az olvasót az Újvilág viszályaiba a rabszolgának adott titokzatos azték hercegnő, Malintzin, és magával ragadó, ám könyörtelen gazdája és szeretője, a konkvisztádor, Hernán Cortés történetén keresztül. Az események nyomon követik az Azték Birodalom alkonyát 1519 áprilisától egészen az 1520. június 30-i la noche tristéig, a szomorú éjszakáig. A kalandregényben megismerhetünk történelmi és kitalált személyeket, és szemtanúi lehetünk a hagyományok és az újító személyiségek látványos összecsapásának.

BOUDICA:
A törzsi Britannia kiváló harcosának élettörténete
Breacának, Boudicának, akit a Győzelemhozó névvel tisztelnek törzsének tagjai, a sors és ősei szellemei úgy hagyták meg, hogy vagy elvész, vagy felszabadítja népét a rómaiak igája alól. A szabadságért vívott harc ugyanakkor összekapcsolódik gyermekei és rokonai sorsával, az isteni rendelés vagy nekik, vagy törzsének, az icenusoknak ígér jövőt. A harcos királylánynak választania kell. A különleges képességű gyermekek sorsa a történet során meghatározó lesz, ki elvész, kit megaláznak, ki felnőtté érik a véres és misztikus események közepette. A megtorlás szörnyű veszteségekhez és nagy, már nem várt visszatérésekhez vezet. Mindenki megfizeti az ősök isteneinek a tartozást, de a harc még nem veszett el... E mesterien megírt regény olyan történetet tár elénk, mely rabul ejti a szívet, töprengésre készteti az olvasót, és szinte semmivel össze nem hasonlíthatóan tárja elénk a történelem eme vérzivataros időszakát.

Putney, Mary Jo:
Bűvölet

Várható megjelenés: 2008. április 22.


A kora gyermekkorában árvaságra jutott Nikolai Gregorio tolvajlásból él Málta szigetén. Egy napon két rejtélyes idegent vet útjába a sors. A két jólelkű bölcs férfi, mindketten mágusok lévén, felismerik a fiúban szunnyadó mágikus képességeket, és pártfogásukba veszik a neveletlen és tanulatlan vadócot. A szerencse azonban forgandó: új hazája, Skócia felé tartva kalózok támadják meg a hajójukat, és a fiút magukkal hurcolják rabszolgának. Nikolai úgy érzi, elárulták, ezért kegyetlen bosszút esküszik fogadott apja és annak egész családja ellen.
A fiút húsz éven keresztül a bosszúvágy élteti, ez segíti a rabszolgaság túlélésében is. Szabadulása után megismerkedik egy ifjú hölggyel, Jeannel ellensége lányával, akit a gyűlölettől elvakultan habozás nélkül elrabol.
A csinos Jeannek, aki a mágikus képességekkel rendelkező Őrzők közé tartozó Macrae családnak a legifjabb sarja, nem csupán Nikolai mélyről táplálkozó gyűlöletével kell megküzdenie, hanem számos veszéllyel is, amely hosszú útjuk során leselkedik rájuk.
A sok megpróbáltatás azonban egységgé kovácsolja Jeant és Nikolait, egybefonva mágikus erejüket, így egy kis idő múlva már nem biztosak abban, hogy az ellenségükkel néznek-e farkasszemet

Mindenkinek ajánlom őket.
 
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym