beküldve: 2007-04-28 23:46:29
(#32) Válasz Loona (#30) üzenetére
Taki
[ Új arc ]
Apropó, ez a Poe kötet, amit említettél magyarul jelent meg mostanság, vagy eredeti nyelven? Akármelyik is, hol lehet beszerezni?
(tény, hogy az angolnak jobban örülnék, ha be lehet szerezni épeszű áron)

Elméletileg nemrégiben jelent meg, mert még szinte minden nagyobb könyvesboltban ott virít valamelyik besorolásnak megfelelő polcon. Ha rákeresel neten is meg tudod rendelni (angol verzióban nem tudok segíteni).

Más: lírában ki a kedvenc? : ) régi klasszikusok, romantikusok, modern klasszikusok, vagy esetleg a nagyonmodernek? Nálunk Ady nyerte az első díjat, meg a XX. század első fele (prózában is, bár itt tágabb a kör, hozzá jobban vonzódunk).
Csakhogy példát is mondjak:
- Babits: A gólyakalifa
fogalmazása egészen lírikus, a történet meg kifejezetten érdekes: egy ember, aki álmaiban a saját negítvját kapja vissza, ami egyre valóságosabbnak látszik majd...
- Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
nem szeretem a levélregényeket, de a stílusa annyira felemelő és egységes, hogy rászoktam a magázásra (persze csak hangulatból : ))), a történet pedig két tipikus párizsi nő és férficsábász aktuális ügyeiből áll össze
- Eötvös József: A karthausi
egy nagy romantikus visszaemlékezés, sok filozofálgatással és többszörösen összetett mondatokkal, mégis, a stílusa kellemes, egységes, hangulatos, a történet pedig váratlan eseményekben gazdag, és maradandó képeket teremt(ett legalábbis bennem : )

Hirtelen ennyi, sok is volt ez estére : D (mellesleg azért Karinthy Frigyes: Idomított világ vagy Jelbeszédek - kikapcsolódásnak kitűnő : )
 
"Am fahlen Nachthimmel von vergossenen Blut der Narren rot gefärbt lacht der Mond." Toki - Bus Gamer [Minekura Kazuya]
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2007-04-29 00:01:26