beküldve: 2008-05-05 19:05:40
(#15)
Nagashi
[ Megszállott ]
Progikkal semmire nem mész, rettenetesen behatárolja az ember fantáziáját. A cuccnak nem lesz se stílusa, se hangulata, azokkal ne próbálkozz... És nemcsak rajzolni kell jól tudni, ráadásul gyorsan, hanem panelek elrendezkedését, hangulatkeltést, és nem mellesleg történetírást kell gyakorolni :) Amúgy nemtudom h miért baj ez a nagy radírvonal ottmarad cucc, nagy marhaság csak ceruzával rajzolni, és azt beszkennelni
Amúgy a mangakészítés általános metúdusa a következő: Sketch, avagy teljes vázlat, panelekről, emberkékről. Minőség nem kell. Ha elégedett vagy elrendezkedéssel, hangulattal, pausz, vagy ha alapból vékony lap, akkor ablak xD Átrajzolod a fő vonalait, vagy beszkenneled a skiccet, és világoskékben kinyomtatod. Ezt az egész skicc másolatot aztán kidolgozhatod, kirajzolhatod. Ne tónusozz, ne most. Csak körvonalakat húzod ki, profibbak akár árnyékok határvonalait is kihúzhatják különféle jelölő színekkel. Ezt beszkenneled feketefehérben (vagy színesbe, ha árnyékhatárokat is rárajzoltad) és lecsökkented a színeit. Gépi melóval végez az ember, Second layeren kihúzza a vonalakat, így a lineart (a körvonalak) nem lesznek szőrösek. Aztán gépi tónusozás. Csinálunk szöveges és szövegnélküli verziót :) Persze ez a profibb mód, de szerintem képregényt készíteni csak minőségben érdemes.
Én legalábbis így csinálom/nám, mer nincs időm Remélem azért adtam pár tippet. a Dramacon 1 belső borítóján is van mangakészítési metódus, nézz rá:)
 
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White