beküldve: 2008-05-06 15:57:15
(#22)
Nagashi
[ Megszállott ]
Nem érted.. én nem Grafikusprogramokra gondolok, hanem manga-editorokra. Nem láttad alexandrákban azt a nagy, ronda rózsaszín kartonkötésű könyvet, amerikai mangafigurákkal az elején, cd melléklettel? Szép nagy, asszem kék betűkkel rá volt írva ,,Hogyan csináljunk mangát" Gondoltam jupijú, megvan karácsonyi ajándékom (mer ezmég akkoriban volt) Na, az pl az mangaeditor volt. e belenéztem az egész cuccba, és rájöttem, hogy még ingyen sem kellene, nemhogy három rongyért. Olyan mint a garfield képregénykészítő.
Van sok (de mégis nagyon kevés...) sablon figura. Egy karakter, négy szögből mosolyog, háromból szomorú, hatból sír, stb. Hátterek, ugyanaz a szoba négy szemszögből, stb. Na vannak ugyebár ezek a vackok, meg lehet berakni tetszőleges buborékokat, beleírni, és kész is a ,,mangád". Vannak kidolgozottabb programok, amikben külön nézetekből lévő fejekre többféle arckifejezés is van, így több a lehetőség, de mégis nagyon behatároltak ezek a cuccok. Paneleket tervezni meglehet belőlük tanulni, de mangát készíteni biztosan nem. (Amúgy howtodrawmanga.com-on meg ilyen oldalakon is árulnak ilyen kakát, meg le is torrentelhető néhány)
Ráadásul én kifejezetten buzdítom az embereket, hogy használjanak külön skiccet, táblákat, grafikai programokat, mert ettől minőségi lesz a dolog. Netuddmeg hány hb-s ceruzával rajzolt, füzetre szkennelt, radírnyomos vackot vesztegetnek manapság webmangaként gportalon
Nomeg, ezek arra vannak, hogy olyan 13 éves kiscsajok akik gportalon is szoktak lenni, rajzkézség nélkül is kipróbálhassák magukat. Nem ítélem el azokat, akik nemtudnak rajzolni, de próbálkoznak, tessék, addig is gyakorolnak :) Viszont ezeket a progikat nem ajánlom senkinek.
 
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White