Bakker, hát nem kihagytam? Geez. Bogáti Péter. Az én verziómat a Kossuth kiadó adta ki 82ben, a borító pedig fekete, elülső borítón pedig egy férfi sziluett áll az ajtóban, az árnyéka a padlón, narancsságba égbolt, és teljesen üres dombok. A könyv kifejezetten hosszúkás, olyan 17x10 centis, és kb 220 oldal.
Köszi a választ. Nem is olyan hosszú, mint amilyennek elképzeltem. Ilyen régi kiadású könyvet könyvesboltban aligha találnák, mindenképpen marad a net.
Egy minden szinten sírvaröhögtető könyvsorozat: Heri Kókler. Eddig 11 jelent meg, ha jól tudom, nekem 7 van meg eddig. Kapcsolódik az eredeti történethez is valamennyire, de a 8. könyv felé márt nincs mihez hasonlítani, mert mint tudjuk, a Harry Potter 7 kötetes. Mindegyik könyv akkora, mint egy Naruto kötet, 200 oldalas, 1500 Ft.
Egy részlet a Heri Kókler és a Fáraó Átkából (a hátulján is ez a részlet van):
Heri Kókler, a világ többszörös megmentője minden erejét megfeszítve rángatta a pórázt, amelynek az egyik végén a fenevad, a másik végén pedig ő morgott. Arca eltorzult, szemüvege elkerekedett, a homlokára kötözött villám alakú sebhely pedig lüktetni kezdett a viszkető fájdalomtól, mert a nem mindennapi melegben tett erőfeszítéstől megizzadt és teljesen bepállott a bőre. A lánc végén a mágikus teremtmény, a Szfingsz vergődött. Kőkemény ellenfél volt, fogatlan szájával még mindig vadul harapta a csalétekül felkínált gumicsontot.
A diszletként szolgáló piramisok fölött, sivatagi vihar tombolt, amely döbbenetes gyorsasággal közeledett. Heri Kókler begyakorolt mozdulattal megdörzsölte a kezében szorongatott Szent Ebonitrudat, hogy delejes erejű mágiát gyakoroljon erre a makacs vadállatra. Érezte, hogy nincs sok ideje. Tudta, néhány olldalon belül meg kell szereznie a Fáraó Átkát, különben megint vége lesz a világnak...
A diszletként szolgáló piramisok fölött, sivatagi vihar tombolt, amely döbbenetes gyorsasággal közeledett. Heri Kókler begyakorolt mozdulattal megdörzsölte a kezében szorongatott Szent Ebonitrudat, hogy delejes erejű mágiát gyakoroljon erre a makacs vadállatra. Érezte, hogy nincs sok ideje. Tudta, néhány olldalon belül meg kell szereznie a Fáraó Átkát, különben megint vége lesz a világnak...