beküldve: 2008-07-17 23:03:56
(#387) Válasz Milady (#384) üzenetére
Milady
[ Addiktgyanús ]


Full Metal Alchemist? Trigun? Slayers? Ezenek a szinkronja tetszett?



FMA szinkronja sem az igazi. Beleélésel gond nincsen itt főleg a szereposztással van a baj, de egyébként pár mellékszereplőnek egész jól eltalálták a hangokat.(emlékszem mennyi fangirl kezdet el sírni Hogy Edvard mért nem Ed hangját kapta és fordítva)

Trigun: Ez még az A+ idejébe vetítették és ehez mérten az rtl k.lub szinkronstudió foglalkozott vele. A trigun egy elég ékes péládja annak hogy még az eredeti japánál is jobban sikerült.(toronymagasan mellette van a full metal panic! is)

Slayers: Noha nem az eredeti szöveget mondják fel hanem magyarosan mondva picit saját szájízzel de ettől függetlenül ez is nagyon jól sikerült. (ugyanúgy a+ idejébe az rtl csapata szinkronizálta)

Ahogy látod a gond az animax bemutatkozása óta van hgoy az újabbnál újabb anime-k maik szinkront kapnak két gyermek betegése lesz:
- Nem a megfelelő karakterhez illő hangot adnak ,emellett mégse hallgatja az új szinkroncsapat az eredeti japán hangot (ha pedig igen süket fülekre talál)
- Beleélés...istenem BE-LE-É-LÉS! Eme szó kb. egyenlő a 0-val sajnos. Most vagy a studió nyaggatja a színészeket hogy vegyük fel újra meg újra és ők megunják az egészet, vagy egy fikarcnyi mozgóképes sem mutatnak nekik így kvázi beleseélik magukat (sőt van úgy hogy nem is akarják)


Úgy veszem észre nem nagyon tetszenek az észrevételeim az animékkel kapcsolatban.
Nos kezdeném azzal hogy soha nem láttam egy darabot sem az RTL-en csak az Animaxon.
Van ami nagyon tetszik van amitől szinte fejre állok annyira rossz, de mivel az egyik munkám olyan ami teljesen szubíjektiv, tudom mennyire nehéz lehet főleg, hogy a színészek nem túlfizetettek.
Ráadásul azt hiszem a többieknek már kissé elegük van a mi vitánkból bár engem nem zavar sőt:)
Ha úgy érzem helyes a véleményem akkor teljes

mellszélességel kiállok mellete.



Ahogy látod a gond az animax bemutatkozása óta van hgoy az újabbnál újabb anime-k maik szinkront kapnak két gyermek betegése lesz:

Ez gondolom bégetés akart lenni ugye?
Nos mivel én itt kezdtem el nézni és monhatom zúgtam bele az animékbe, bár korábban CN rajongó voltam, illetve a szerepjáték jelentett sokat nekem.
A szinkronhangokal nem minden esetben értek egyet, de van amivel nagyon is tudok azonusulni pl.: a Béleach Kenpachi hangja. Lehet ha meghallanám a japán sipítozást én is visítanék.

Amiket eddig japánul hallottam, mind magas hangfekvésüek goindolom maga a beszéd kötelezi meg.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
 
Soha nem találkoztam még annyira tudatlan emberrel, akitől ne tanulhattam volna valamit.