beküldve: 2008-07-23 15:08:43
(#11) Válasz miyu (#8) üzenetére
..,
[ True mangafan ]
Én egy valamin lepődtem meg: Az 5. "pontban" írt dolgokon. Most komolyan, van olyan ember aki az árán kezdet rinyálni? Ez kész O.o. Ez is olyan mint ano' az akciós termékek: 2000 Ft helyet 1999 Ft. Ez emberek meg "juj, szaladjunk, akciós, a bolondnak is megéri" De mivel már 1 Ft nincs, lesz helyette 10 ft-os "spórolás"... Szóval no comment, az ilyen rinyát fel se kéne venni...
Én meg az Árnybíróról eleinte meg voltam győződve, hogy emelitek az árát (dupla borító, színes oldalak) és ez csak egy bevezető ár.

az ilyen sok kilences árakban nem az az 1 vagy 10 forint spórolás a lényeg. Hanem az ember így azt hiheti, hogy ha 1990 ftbe kerül valami, akkor az csak 1000 forint. Szalad oda apucihoz anyucihoz a kisgyerek, hogy "Nézd, ez csak egy ezres!" "Ez kétezer forint fiam, de ha már eljöttünk a boltba, akkor megvesszük, egye fene."
Ez egy nagyon régi marketingfogás. Szerintem gusztustalan. A kerekárasok sokkal "becsületesebbek", látszik, hogy nem az a lényegük, hogy minél jobban megvágják az embert anyagilag.