beküldve: 2007-05-19 14:09:44
(#1)
Andicilin
[ Addiktgyanús ]
Bár ez elvileg nem minősül mangának, én azért gondoltam, hogy mégis létrehozok egy ilyen topicot, mert legalább annyi - ha nem több - köze van Japánhoz, a japán kultúrához, és a hagyományos értelemben vett mangához, mint a Tokyopop nálunk is megjelent kiadványainak. Ezen kívül az Árnybíró után ez a kedvenc "mangám", mert hihetetlen mókásnak tartom még most is az állatfigurákat. Már írtam is az eddig megjelent 2 kötetről egy másik fórumon, amit most be is másolok ide:

Usagi Yojimbo: poén! Nyúl Testőr! Nagyon mókásak az összekötözött fülei, meg az, hogy csak egy szemöldöke van. Ami még tetszett az a sok kis dínószerű lény, amik házi- vagy vadállatként funkcionálnak. Kedvenc idézetem,amikor az egyik megkérdezi: "ÍÍÍP?!' Az vak masszőr disznós sztori viszont fájt. Ja és volt egy olyan, amiben lovat lopott vki. Namármost ebben a sztoriban rengeteg állat van, pl. nyúl, macska, kecske, kutya, disznó, stb. de amikor egy lótolvajt kerestek, akkor pl. Usagi is lovagolt. Érdekes.
Usagi Yojimbo 2: ez a 2. kedvenc manga (Na jó, fogjuk rá, hogy ez manga.) történetem, ami nálunk is megjenik, mert az ötlete hihetetlen poén! Azt nagyon bírom, hogy Usagi fülei össze vannak fogva, tök mókás. A történetben tetszett, hogy kiderült, hogyan lett szamuráj, illetve most már rónin. Amitől viszont padlót fogtam az Godzilla! *a homlokára csap* Neeeeeeeee! Ilyen nincs, és mégis van! Remélem ebből is lesz egyszer poszter, különösen az tetszene, ha egy "íííp?" -et kérdező kisdínó is lenne rajta. Más is filozofálgatott rajta, hogy vajon mit jelent eme kérdés?

http://www.kepeskiado.hu/?q=hu /node/142
http://www.kepeskiado.hu/?q=hu /node/297
 
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.