beküldve: 2008-07-23 19:50:59
(#70)
Horsee
[ Megszállott ]
Na, akkor én is csak írok ide. Bár alapjában véve semmi bajom sincs a csúszásokkal, ezzel azért kéne valamit csinálni. Nem bántásból, de szerintem kicsit túlvállalta magát a kiadó. Újra kell tervezni az egész kiadási rendszert, mert minél többféle kiadvány jött ki, annál rendszertelenebbül jelennek meg az újak-régiek. Örülök a Hellsingnek és a Death Note-nak, de lehet, hogy nem kellett volna a meglévők mellé bevállalni, legalábbis nem most. A kiadványok tekintetében és hazai viszonlatban a Mangafan egy közepes kiadónak számít, és mint ilyen, nem engedhetné meg magának a rendszertelenséget. Itt most nem a két manga conról való lekésését értem, hanem pl a Kenshint, amiből kb a 7. számnak kellett volna kijönnie, ha a kéthavi ütem tartva lenne. Mivel 28 kötetes, legalább a kéthavi megjelenést tartani kéne.

Próbáljátok meg helyrerakni a dolgokat. Ütemtervek, fontossági sorrendek és helyes beosztások kellenek. Esetleg új munkaerő. Tőlünk nyugatabbra is megoldják, szerintem ti is meg fogjátok oldani. Kellő odafigyeléssel sikerülni fog. Ezt a feltörekvő konkurencia (elsősorban a Delta Vision-re gondolok) miatt is érdemes minél előbb megoldani.

Félreértések elkerülése végett: ez egy építő jellegű kritika. Talán páran ellenségesnek vélhetitek, pedig tényleg semmi ártó szándék nincs bennem ezen sorok írásakor. Továbbá engem tényleg nem zavarnak a csúszások. Rakjátok helyre a dolgokat, utána jöhetnek az új mangák! Banzai!