beküldve: 2008-07-24 13:04:19
(#121)
Usagi-chan
[ Megszállott ]
Én kibírom a csúszásokat, egy picit talán örülök is neki. Hogy miért? Ott a Mangattack, már SakuraCon óta nem láttam tőlük mangát. Ők is ígérnek ilyen-olyan időpontot (sőt fel sincs tüntetve a honlapjukon a megjelenés. mikor, mennyiért, hány oldal.)

Mivel még csak 15 éves vagyok, szüleimmel élek, és hát rajtuk "élősködöm", de nekik is megvannak a problémáik.(Csekkek, biztosítások, megélhetés, ruhák, meg amik még a jó környezethez kellenek.) Zsebpénz nálunk nincs. -> Ami kell, legtöbbször úgyis megkapom/juk. De azért minden hónapban 3-4 manga azért kissé húzós. (Miért 3-4, és minden hónap? Vegyük MangaFan-t, Fumax-ot, Delta Vision-t, és a többi kiadót, kb. olyan 7-8 kiadó van.) Ha minden hónapban, legtöbb kiadótól megjelenik legalább egy, az már (kb. olyan 3500-8000Ft is elmehet.) Nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának, hogy ennyit mangát vegyen, vagy megtudná venni.

Attól, hogy (állítólagosan már volt több csúszása a MangaFan-nak) nem kell egyből neki esni. Azért nézzük a jó oldalát is, kinek is akarnak jót? Nekünk rajongóknak. Szerintem minden kiadónál előfordulhat/előfordult már csúszás. Azt miért nem rohamozzuk le? Szerintem az eddigi legjobb manga kiadó az a MangaFan. (Nem nyalizásért.) Alapos munka, jó fordítás, védőborító, "eredeti" manga (hagyományos japán olvasás.)

Csabáék kijelentették, hogy meghallgatják a vevők tanácsait, de abba szerintem senkinek semmi beleszólása, hogy mikorra mi jelenjen meg. Amúgy is, ők jobban tudják ezt a kiadói mizériát, stb.

Ezt nem vitaképp írtam, senkit nem akarok vele megbántani, meg semmi. Senkinek se szól, ez csak az én kis véleményem!!!