beküldve: 2008-08-01 02:12:46
(#1093) Válasz The Exiled (#1086) üzenetére
v3g374
[ Rászokóban ]
Amgy én csak azért olvasom a mangafaanosokat mert az 1. 6 kötet licensze náluk van és a naruto-kun nem fordíthatja le őket rendesen.ÉS MÉG 1-SZER MONDOM!!!!!!!!!A NARUTO NEM GYEREKES ÉS ÉRDEMES OLVASNI!


A naruto-kin miota tud rendesen forditani? Legjobb tudomasom szerint legutobb még holmi megbizhatatlan angol forditasokbol dolgoztak, talan még a jobb csapatok kiadasait sem vartak meg. Sz*bol nem lehet varat epiteni. Egyebkent is a forditasaik szohasznalata egy maximum 14-18eves szohasznalatat tukrozi.

Ez most egy csoppet leolto jellegu hozzaszolas volt, ezert bocsi de egy ilyen kijelentesen jokat kuncogok. :)

Egyebkent a Shippuuden (ami csak az anime neve) semmiben nem masabb a Naruto-nal. Annyi a kulonbseg hogy a szereplok 2,5 evvel idosebbek. Na bumm.

Na vissza a fo temahoz. En nagyon szeretnem ha a mangafan megvenne a Bleachet. Egyedul a Narutot vasarlom a magyar kiadasu mangakbol bar még a Kenshinen gondolkodom, de csak azert mert azt is a mangafan forditja. Szoval nagyon remelem hogy elobb utobb latunk mangafan fele bleach forditast. Bar akkor sajnalni fogom, hogy japanul is veszek nehany kotetet, de sebaj.
Egyebkent szerintem egy Shounen mangat is ugyanugy elvezheti az idosebb korosztaly is mint a fiatalabb. (Nem egy peldat tudok csak a kozvetlen kornyezetembol.)

...mert még mindíg nem akkora a manga/anime közönség, hogy megvegyen ennyi mindent.

Egyik kedves haverom mondja mindig, mikor adjak mar ki a kovetkezo mangat es mert nem egybe adjak ki az osszes narutot peldaul. Persze lehet hogy o az egyetlen aki mar rogton venne meg mindet, de szerintem nem az 5havonta vetetek szuleimmel 1 mangat 14eves gyerekekre kellene tamaszkodnia egy kiadonak. (Kicsit lesarkitottam a lenyeget.) Szoval ha volna jo manga, vennék is. En igy latom, persze lehet hogy tevedek.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-08-01 02:13:35