beküldve: 2008-08-07 19:20:58
(#1)
Mariko
[ Megszállott ]
Csillagvadász javaslatára nyitok egy topicot ennek a nagyszerű mangának, reméljük életképes lesz.

A történetről tömören:
Négy férfi azt a küldetést kapja az istenektől, hogy utazzanak Indiába, mivel ott a rosszfiúk az 500 éve halott démonkirály feltámasztásán ügyködnek és a körmükre kellene nézni.

A csapat tagjai:
Genjo Sanzo - egy magas ragú buddhista szerzetes, aki ennek ellenére láncdohányos, iszik, káromkodik, hírtelen haragú és erőszakos is. Ja és egy revolvert is tart magánál, amivel előszeretettel lődöz mindenkire, a társaira is, ha éppen felbosszantják.
Son Goku - a kölyök Sanzo védence, akit a szerzetes egy hegy tetején lévő sziklabörtönből szabadított ki és azóta sem tudja levakarni magáról. Goku egyszerű lélek a kaján kívül csak a jó fajta harc érdekli, na és persze Sanzo, akit rajongva imád, annak goromba természete ellenére.
Sha Goyjo - félig ember félig youkai (a Saiyuki világában démonszerű, de alapvetően nem rosszindulatú lény). Mivel a félvér gyerekek a babona szerint bajt hoznak, ezért elég sokat kellett szenvednie származása miatt. Goyjo nagy nőcsábász és kártyajátékból tartja el magát.
Cho Hakkai - a legenda szerint, ha valaki megöl 1000 youkait, akkor maga is azzá válik, Hakkai a példa rá, hogy a legenda valóság. Amolyan anyapótlék a csapatban, alapvetően mindenkivel kedves és folyton mosolyog, de van egy erőszakos oldala is. Van egy fehér sárkánya, ami dzsippé tud változni, nagyban megkönnyítve az utazást.

A Saiyuki manga 9 kötetet élt meg, de a folytatás nem sokáig váratott magára. Jelenleg Saiyuki Reload címen fut a Zero Sum című magazinban és a 9. kötetnél tart.

Több kétes minőségű anime sorozat is készült belőle a Studio Pierott közreműködésével, ami garantálta a ratyi grafikát és a fillerözönt.

Remélem akadnak még fanok a fórumon vagy ha nem akkor sikerült felkeltenem az érdeklődést ezzel a postal.
 
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-08-07 19:28:36