beküldve: 2008-08-09 14:08:45
(#1)
miyu
[ Megszállott ]
Hm, már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy nyitni kéne egy ilyen topicot, főleg most, hogy a Delta Vision jóvoltából magyarul is megjelent. De hiába vártam senki nem akart megelőzni sajnos. (Utálok topicot nyitni )

Miura Kentaro lassan 19 megjelenő (és még ma is folytatódó) seinen mangája kultsorozatá nőtte ki magát az évek alatt.
Köszönhetően gyönyörű részletes rajzainak, összetett karaktereinek, jól felépített történetének. Gyengébb idegzetűek jól gondolják meg mert nem csak nyomokban tartalmaz testi, lelki, nemi erőszakot. De ezek inkább csak kellékek (mert mégis milyen legyen egy sötét alternatív középkor ^^"?) Kiemelkedik a hentelős mangák tömegéből ugyanis filozófiai kérdéssekket és politikai cselszövések tömkelegét is boncolgatja. A történet fő mozgatórugója két teljesen (külsőleg és belsőleg is) ellentétes karakter, Guts és Griffith és a barátságukból kialakuló mélységes gyűlölet.

Summa Summarum kár kihagyni még ha egy próbálkozás elejéig is. Akinek az első két kötet nem tetszett ne dobja még a sarokba mert az igazi buli a harmadik kötet végétől indul be. Egyetlen hibája számomra az, hogy nem tudják befejezni így a vége fele kissé monotonná válik és szívesen néznék Kentaro-szantól mást is. (De ez még jóval odébb van...)

Ha a topicot hülyeségnek tartjátok ne szedjétek le a fejem mert sajna csak egy van. Annyi gagyencs topic mellett a Berserk megérdemli, hogy neki is legyen egy külön. Szerintem .