beküldve: 2007-05-28 00:24:53
(#22)
miwako1985
[ Új arc ]
nekem Banana Yoshimoto könyvei tetszettek a legjobban. sajnálatos módon pont a leghíresebb könyvét nem sikerült olvasnom a Kitchen-t. a legjobban eddig a Viszlát Cogumi. igazán érdekes történet. két lány történetéről szól. jobban mondva egy közösen eltöltöött nyárról szól. a történet egyik főszereplője Maria, aki a rokonainál tölti a nyarat a tengerpartnál. a másik főszereplő pedig, mint a címben is olvashattuk Cogumi. Cogumi egy igen beteges lány. a modora elviselhetetlen. mindenkivel undok és agresszív. ennekellenére Maria (aki mellesleg teljesen ellentéte Cogumi-nak, mivel ő nyugodt, hallgatag és udvarias) a történet végére megérti Cogumi-t, sőt még meg si szereti.

ez a történet számomra igen érdekes volt. érdekes megismerkedni egy japán lány gondolkodás módjával. lényegesen eltér az európai felfogástól szerintem. az ember azt hinné, hogy egy olyan embert, mint Cogumi nem lehet megkedvelni. a történet folyamán viszont Maria szemszögéből nézve egyre jobban megkedvelhetjük Cogumi-t és mi is megértjük cselekedeteit és viselkedését is.

mindenkinek ajánlom ezt a könyvet és Banana Yoshimoto összes többi művét is azoknak, akik szeretnének jobban megismerkedni egy másik kultúra gondolkodásmódjával.