beküldve: 2008-08-31 15:58:47
(#698) Válasz Horsee (#693) üzenetére
Csaba
[ Szerkesztő ]
Egy újság legyen kiadó(k)tól független, hogy elfogulatlan és pártatlan tudjon maradni.


Aha. Newtype -> Kadokawa, Animage -> Sodensha, hogy a legnagyobbakat említsem. De gondolom azt hiszed, hogy a NewtypeUSA, OtakuUSA, Animerica, és társaik is mind kiadófüggetlenek. Sima ügy...

Régen jellemző volt a 2 oldalon 5 sor szöveg is, állítólag azt már kinőtte. Én inkább maradok a konkurenciánál.


Szíved joga. De amíg nem tudod (vö. "állítólag") hogy mit szapulsz, addig vegyél vissza, kérlek. A Mondót nem zombik írják, hanem lelkes fiatalok, rajongók, a műfaj kedvelői. Ezért pedig pénzt kapnak, mert azt gondolom, hogy senki ne dolgozzon ingyen - egy jó cikk megérdemli a jutalmat, és nem tanulókorú emberek zsebpénzén fogunk spórolni.

Ezen felül szerintem egy nyomtatásba kerülő magazinban a cikkek legyenek cikkszerűek, ne pedig olyanok, mint egy középiskolás dolgozat. Erre valók a szerkesztők.



Végül pedig a témák. Tudunk új animékről, mangákról legálisan írni, ez a kiadóközelség hozadéka. Divat a Mondót szidni, hogy az Animax/Mangafan ölebe, pedig aki egy kicsit is benne van a munkafolyamatban, tudja, hogy ez közel sem így van. Erre pedig a Danci a garancia, aki minden "céges" dologtól agyfaszt kap (lásd pl. az Amondós agymenéseit), és jókora függetlenséggel irányítja a lapot. Pl. eldöntheti, hogy miről írnak, és miről nem.

Azt kéne megérteni, hogy idehaza azok a témák a fontosak, amikről a Mondo szól. És az van, hogy ezeket az Animaxon adják, és/vagy mi hozzuk mangában. Sok az Animaxos cím? Egy olyan fontos animét mondj nekem idehaza, mint a Bleach vagy a Death Note. (Naruto nem ér, mert nyilván az is lesz, a Jetixes cuccokhoz pedig csak a Jetix magazinnak van hozzáférése) És ha ez a helyzet, akkor nyilván sok cikk lesz ezekről a címekről. Nem önreklám, hanem a magyar piaci valóság. Egy animecsatorna, az összes fontos címmel. Találj alternatívát.

Persze simán benne van, hogy a Mondo nem neked szól. De ettől még nem szar. Erre leginkább akkor jössz rá, ha legalább kölcsönkéred, és beleolvasol, mielőtt ráteszed a praclid a billentyűkre
 
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...